Křižovatku Hornoměstská - Třebíčská propojí nový kruhový objezd

kř

Od 15. července pomůže provozu ve Velkém Meziříčí další kruhový objezd. Tentokrát vyroste na frekventované křižovatce ulic Hornoměstská a Třebíčská. Úpravu zde radnice testuje s tím, že po ročním zkušebním provozu stanoví, zda bude provizorní kruhový objezd změněn na trvalý.


"Křižovatka je velmi frekventovaná a velké potíže mají zejména řidiči, kteří potřebují z vedlejší Třebíčské odbočit vlevo," popisuje situaci starosta Radovan Necid a dodává: "Poblíž je také velká světelná křižovatka Hornoměstská - Vrchovecká a je tedy nutné blízké umístění kruhové a světelné křižovatky otestovat - zda to například nezpůsobí přeplňování křižovatek a kolony."

 

Kruhový objezd bude zprovozněný 15. července s tím, že jej ve stávající křižovatce vytvoří mobilní zábrany, provizorní násyp a vodorovné značení. "Toto řešení nám navrhli dopravní odborníci a v rámci schvalování naší Bílé knihy dopravy prošlo diskusí veřejnosti i zastupitelů," řekl starosta Necid.

 

Podle dopravního inženýra je v takovém případě nutné, aby řidiči striktně dodržovali pravidlo z vyhlášky - pokud nemohu za křižovatkou pokračovat, do křižovatky nevjedu. Potom by prý měl kruhový objezd zůstat průjezdný a měl plynulosti dopravy ve městě pomoci, a to i přesto, že se nachází nedaleko světelné křižovatky. Naopak někteří zastupitelé v tomto smyslu vyjádřili pochybnosti. "Tyto debaty skončí v okamžiku, kdy bude kruhový objezd zprovozněný a hlavně několik měsíců testovaný. Jednoduše a s trochou nadsázky řečeno: horší a pro nás řidiče složitější to být nemůže," uzavřel starosta Necid.

Nahoru