Radnice se připravuje na velké dopravní omezení

IMG 6155

Připravovaná rekonstrukce ulic Karlov a Sokolovská znamená už teď velké přípravy uzavírek a hledání řešení dopravních problémů, které ve Velkém Meziříčí nastanou. Na radnici se sešli zástupci policie, strážníků městské policie, zdravotnických záchranářů a hasičů s vedením města, aby koordinovali budoucí společný postup.

„Součinnost už máme natrénovanou z doby, kdy se opravoval dálniční most Vysočina a Velké Meziříčí bylo trvale ohroženo zácpami. Tehdy jsme právě společným postupem dokázali větším kolapsům zabránit. Tentokrát to ale bude mnohem horší, protože uzavírky budou přímo na nejdůležitější dopravní tepně našeho města," říká starosta Radovan Necid.

Opravovaná silnice 602, která Velkým Meziříčím prochází směrem od Jihlavy na Brno, je ve vlastnictví kraje. Ten plánuje začít s pracemi v dubnu. Uzavírky tak budou na několik etap. „Jedním z budoucích opatření je spolupráce s dálniční policií, která v případě nehody na dálnici nebude pouštět sjíždějící řidiče z dálnice do našeho města. Zároveň bychom chtěli na sjezdech instalovat mobilní elektronické tabule, které budou řidiče informovat o aktuální dopravní situaci v našem městě," vysvětluje starosta Radovan Necid a dodává: „Budeme také kontaktovat rádia a média, aby ve svém dopravním zpravodajství z dálnice v žádném případě nenabádala řidiče k objíždění dálnice přes Velké Meziříčí. A to ani tak, že to poradí nějaký telefonující dobrovolný zpravodaj z řad samotných řidičů."

Na velkomeziříčských webových stránkách vznikne speciální sekce dopravního zpravodajství, která bude lidem zprostředkovávat nejaktuálnější informace. Město také naváže spolupráci s třebíčskou radnicí, aby se obyvatelé Třebíče dozvěděli o tom, že po dobu trvání prací nebude vhodné přijíždět k dálnici přes Velké Meziříčí, jak jsou dnes zvyklí. „Zpracováváme také řadu organizačně technických opatření přímo ve městě, které se například týkají dopravního značení, abychom zejména záchranářům a hasičům umožnili kolem uzavírek projet. Tato opatření se chystají a budeme o nich informovat později," uzavřel Radovan Necid.

Nahoru