Meziříčí navazují spolupráci

ceske mezirici skupinovaNávštěvou představitelů radnice Českého Meziříčí ve Velkém Meziříčí pokračují snahy navázat užší spolupráci mezi všemi třemi Meziříčími z České republiky.

„Už máme před podpisem smlouvy o spolupráci s Valašským Meziříčím, teď aktuálně jsme navázali kontakt s Českým Meziříčím," říká starosta Radovan Necid.

Českomeziříčští zatím předjednali vystoupení svého pěveckého sboru na Velkomeziříčském kulturním létě, probíhají debaty o spolupráci v rámci spolků a příspěvkových organizací, např. juniorských hasičů, lyžařů či seniorů. České Meziříčí chce přivítat některé výstavy fotografií z Velkého Meziříčí, naopak vyšle do Velkého Meziříčí seniory, žáky základní školy a hudební kapelu.

O spolupráci na programu pro děti se snaží i velkomeziříčská knihovna. „Rozhodně se s našimi partnery z Českého i Valašského Meziříčí sejdeme v září v rámci městských historických slavností a soutěže 4 klíče k velkomeziříčské bráně. Do konce června bychom už měli mít konkrétnější představu o tom, co můžeme společně podnikat a organizovat," uzavřel starosta Necid.

Nahoru