Děti z Chorvatska přijely nejen za sněhem

chorvati titVelké Meziříčí navštívily první lednový týden děti z chorvatského partnerského města Tisno v doprovodu svých vedoucích a trenérů. Výpravu celkem 26 dětí ve věku od 10 do 12 let z basketbalového a národopisného kroužku čekal od 2. do 8. ledna 2020 nabitý program.

Díky mrazivému počasí si děti mohly každé odpoledne užívat sněhu a výuky lyžování ve Ski areálu Fajtův kopec. Dopoledne se basketbalisté věnovali převážně sportovní přípravě v tělocvičně Základní školy Školní, ve které proběhlo 7. ledna přátelské utkání mezi chorvatským a velkomeziříčským týmem. Součástí programu byla například návštěva Jupiter clubu a beseda s členy loutkového souboru, pozvánka na hokejové utkání na zimním stadionu, prohlídka firmy Poex či velkomeziříčského muzea, účast na tvořivém odpoledni ve středisku volného času Dóza i společná výuka s žáky ze Základní školy Oslavická.

O přípravu programu a veškeré organizační záležitosti návštěvy se postaral bývalý radní města Jiří Michlíček, kterému za dlouholetou podporu této partnerské spolupráce poděkovalo vedení města Velkého Meziříčí.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Nahoru