Velké Meziříčí ani letos nechybělo na veletrhu cestovního ruchu

orez copyVelké Meziříčí se po roce opět představilo na veletrhu cestovního ruchu RegionTour a Go v Brně.

 

Naše město bylo součástí prezentace Kraje Vysočina, přičemž společným tématem všech spoluvystavovatelů byla Vysočina filmová a Vysočina jako cíl dovolené pro rodiče s dětmi. Prezentaci tak s klapkou v ruce slavnostně zahájil hejtman kraje Jiří Běhounek spolu s náměstkyní pro oblast cestovního ruchu Janou Fischerovou.

Velkomeziříčské informační centrum během veletrhu nabízelo návštěvníkům informace o novinkách a zajímavostech z Velkého Meziříčí a okolí. „Pod Asociací turistických informačních center jsme jako produkt z našeho regionu představili výrobky firmy POEX. Tímto bychom chtěli poděkovat řediteli Pavlu Kratochvílovi za podporu. Dobrůtky z Poexu velmi chutnaly, největší zájem byl o pražené mandle v čokoládě Z lásky," uvedla vedoucí velkomeziříčského informačního centra Květa Hladíková a dodala: „U našeho stánku se již tradičně zastavovali lidé, kteří mají s naším městem nějakou spojitost. Ptali se, jak se u nás daří, co nového. Zájemci si od nás odnesli čokoládové mince s logem města, propisky, pohlednice, pexesa, odznáčky, reklamní zapalovače, kapesní kalendáře a další drobné věci."

Velké Meziříčí mělo letos možnost představit i svoje kulturní památky na samostatném stánku Památky žijí. Své zastoupení měl na veletrhu také Olejový mlýn Petráveč, čerstvý držitel ceny Regionální potravina Kraje Vysočina pro rok 2018.

Součástí veletrhu byla také mezinárodní soutěž Gastro Junior Brno 2019 – Bidfood Cup, kde uspěli studenti HŠ Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí.

Redakce Velkomeziříčsko

 

Nahoru