Pracovníky turistických informačních center přivítali v Hranicích

DSC 6607_pro_www_a_fb_bez_logaKrásné a slunečné počasí provázelo Členské fórum Asociace turistických informačních center v Hranicích, které se konalo ve dnech 19. - 20. dubna 2018. Do Hranic se sjelo 123 pracovníků z 81 českých měst.

Jednání členského fóra proběhlo v koncertním sále Městských kulturních zařízení, kde na úvod promluvil a účastníky přivítal starosta města Jiří Kudláček. Na programu byly společné aktivity na letošní rok, seznámení s novinkami v cestovním ruchu a s činností Asociace za uplynulé období. Projednána byla také problematika sčítačů návštěvníků turistických informačních center. Dále následovaly místopisné prezentace - Cyklostezka Bečva, Minimuzea na Hranicku, Lázně Teplice nad Bečvou, a také prezentace Národního památkového ústavu o projektu Blíže k památkám. Vydavatelství MCU představilo nově připravované produkty, výrobce Královské čokolády nabídl možnost výroby suvenýrů v podobě čokolády "na míru" a zástupci mobilní aplikace Na kole, pěšky ukázali, co vše aplikace umí a k čemu slouží.

V podvečer byla připravena vycházka po městě s průvodcem, při které se pracovníci infocenter seznámili s historií a památkami centra města Hranic. Účastníci setkání si na závěr dne vyměnili zkušenosti při neformálním setkání na společenském večeru v restauraci Archa, kde k poslechu a tanci, s doslova nakažlivým nadšením, zahrála skupina Naslepo, složená s nevidomých muzikantů.

Následující den, pátek 20. dubna 2018, pracovníci turistických informačních center navštívili Zbrašovské aragonitové jeskyně a Hranickou propast. Součástí prohlídek byla i návštěva nově vznikajícího turistického informačního centra v prostorách vlakového nádraží Teplice nad Bečvou. Infocentrum bude věnované expozici Hranické propasti, která je nejhlubší zatopenou propastí na světě, ale také bude sloužit, jako přirozený rozcestník k nedalekým jeskyním a lázním.

Více také na www.aticcr.cz

IMG 20180420_101844

 

IMG 20180420_101836

 

Nahoru