Starosta informuje o dění ve městě

26. 6. 2023

 

Titulka nataceniStarosta Alexandros Kaminaras informuje o bytovém domě pro seniory, který je Stavbou Vysočiny. Zve ke sledování úterního zastupitelstva města, jež bude rozhodovat o převzetí Nové synagogy do vlastnictví města. Další pozvánky míří na Velkomeziříčské kulturní léto, Fajtfest, spanilou jízdu historických bicyklů a dětskou letní soutěž Konec telky.

Stavba Vysočiny

Nový bytový dům pro seniory U Světlé je Stavbou roku 2022 Kraje Vysočina. Oceněn byl za kultivovanou přestavbu budovy internátu na malometrážní byty s relaxační zónou.

Nová synagoga

Zastupitelé na svém jednání v úterý 27. června rozhodnou o dalším osudu synagogy, která je jedním ze symbolů města. Židovská obec Brno nabízí její převzetí do vlastnictví města za symbolickou korunu.

Velkomeziříčské kulturní léto

Letní kulturní program na náměstí odstartoval nedělní koncert základní umělecké školy. Následovat bude víc než dvacítka dalších koncertů a jiných akcí.

Fajtfest

Festival pro příznivce tvrdé muziky proběhne na Fajtově kopci od 6. do 8. července.

Dílo Járy Cimrmana

Nové vynálezy Járy Cimrmana jsou k vidění pod rozhlednou na Fajtově kopci.

Historické bicykly

Spanilá jízda historických bicyklů vyjede z Dolního mlýna v Balinách a dorazí na velkomeziříčské náměstí 22. července.

Konec telky

Letní soutěž pro děti Konec telky začíná 1. července. Podrobnosti se dozvíte v Turistickém informačním centru Velké Meziříčí v budově radnice.

Martina Strnadová

baliny-2023

A4 poster_VKL_23_KRIVKY_DATA

 

Nahoru