Místostarosta města informuje o dění ve městě

23. 5. 2022

1 copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copyMístostarosta města František Smažil spravuje občany o nadcházejících událostech, kterými budou jmenovitě ZUŠ Open, vyhlášení ankety Sportovec města za rok 2020 a 2021, Muzikanti dětem, Veřejné fórum Velké Meziříčí Vašima očima a Evropský festival filosofie 2022. Dále nabádá občany k vyplnění dotazníku spokojenosti s dostupností, kvalitou služeb a životního prostředí ve městě.

ZUŠ Open se uskuteční již tuto středu (0:17 – 1:27)

Jak jsme již avizovali, na čtyřech místech v rámci náměstí a v Novém Svitu vystoupí ve středu 25. května žáci hudebního a výtvarného oboru ZUŠ Velké Meziříčí. Stane se tak v rámci celorepublikového happeningu ZUŠ Open. Součástí akce bude i Koncert duchovní hudby v kostele sv. Mikuláše.

Na studenty můžete narazit ve vestibulu staré radnice, na náměstí v prostoru pod lipami a u kašny, zároveň vedle kostela sv. Mikuláše, a to v čase od 14 do 17 hodin. Jedno ze stanovišť bude také v Novém Svitu. V tento den se od 17 hodin uskuteční i Koncert duchovní hudby v kostele sv. Mikuláše. Akci bude předcházet v úterý 24. května vystoupení tanečního a literárně-dramatického oboru ve velkém sále Jupiter clubu.

Město ocení nejlepší sportovce 27. května (1:28 – 1:55)

Město Velké Meziříčí vás zve na slavnostní vyhlášení ankety Sportovec města za rok 2020 a 2021. Akce proběhne v pátek 27. května od 18 hodin ve velkém sále Jupiter clubu, kam jste všichni srdečně zváni.

Muzikanti dětem budou pomáhat i letos (1:56 – 2:41)

Po dvou letech se uskuteční charitativní koncert Muzikanti dětem. Návštěvníci akce se mohou těšit na širokou plejádu různých hudebních žánrů. Výtěžek koncertu půjde na konto Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, která má svůj klub i ve Velkém Meziříčí. Navštivte charitativní koncert a přispějte pro dobrou věc.

Jak zlepšit město? Přijďte nám to říct (2:42 – 3:33)

Po koronavirové odmlce se vrací veřejné fórum známé jako Desatero problémů. Přijďte 30. května v 15:30 hodin do koncertního sálu Jupiter clubu diskutovat o tématech, která vás zajímají. Vaše podněty pomohou s rozvojem města.

Evropský festival filosofie se nezadržitelně blíží (3:34 – 4:59)

V termínu od 1. do 7. června 2022 se v našem městě uskuteční již 16. ročník Evropského festivalu filosofie, kde se opět po roce sejdou špičky společenského myšlení. Ústřední téma, kterým se budou pozvaní hosté zabývat, zní Soukromé vs. veřejné.

Letos se můžete těšit na 24 přednášejících v několika blocích, které vidíte na plakátu. Rád bych upozornil na bohatý doprovodný program a unikátní počin otevření jinak nepřístupných prostor nové synagogy, a to pro netradiční koncert hudebního uskupení OK Percussion Duo. Koncert se odehraje v rámci renomovaného hudebního festivalu Concentus Moravie a vy si jej určitě nenechte ujít.

Bližší informace o programu naleznete na webu festivalu: festivalfilosofie.cz

Vyplňte dotazník spokojenosti (5:00 – 6:10)

Ve středu 5. května jsme spustili dotazníkové šetření, jehož cílem je zjistit spokojenost obyvatel města s dostupností a kvalitou služeb, a kvalitou životního prostředí, ve kterém žijí.

Dotazník je publikován v městské aplikaci Hlášenírozhlasu.cz. Formulář je rovněž publikován v květnovém čísle Velkomeziříčska na stranách 11 a 12. Vyplněný formulář vystřihněte a vhoďte, prosím, do připravených sběrných boxů umístěných v budovách Městského úřadu Velkého Meziříčí. V rámci dotazníkového šetření vás může oslovit i osoba k tomu proškolená a vybavená kartičkou s pověřením k této činnosti.

Dotazníkové šetření, které je anonymní, bude probíhat do středy 15. června 2022.

Lucie Málková

Nahoru