Starosta města informuje o aktuálním dění ve městě

28. 3. 2022

mini 2Starosta města Alexandros Kaminaras podává informace o termínu spuštění hlasování k participativnímu rozpočtu, nové kronikářce města i k blížícím se jarním trhům. Dále připomíná konání městského plesu i uplynutí jednoho roku od zavedení parkovacího systému na náměstí a v přilehlých ulicích. V neposlední řadě informuje o možnosti udělení hlasu v soutěži Kalendář 2022 pro letošní nástěnný kalendář města.

Sešlo se 12 návrhů do participativního rozpočtu (0:17 – 1:11)

Za měsíc sběru návrhů jich do participativního rozpočtu přišlo dvanáct. „Děkujeme za váš zájem, nápady a za váš čas strávený nad přípravou podnětných návrhů," uvedl s vděkem starosta města Alexandros Kaminaras. Do konce března budou pracovníci oddělení investorské činnosti posuzovat návrhy, které lze v rámci vyčleněných financí a majetkoprávních vztahů realizovat. V dubnu pak bude veřejnost vybírat vítězný nápad, který se do konce roku zrealizuje.

Hlasování bude možné od 1. do 30. dubna elektronicky prostřednictvím aplikace Hlášenírozhlasu.cz nebo fyzicky vhozením hlasovacího lístku do schránky v hale radnice. Hlasovací lístek bude k dispozici u sběrného boxu i v tištěném dubnovém Velkomeziříčsku. „Tato iniciativa zažívá v našem městě svoji premiéru a mě těší, že mezi doručenými návrhy jsou opravdu zajímavé podněty. Věřím, že se do konce letošního roku podaří společně vylepšit část veřejného prostoru," uzavřel místostarosta František Smažil.

Novou kronikářkou města bude Kateřina Maloušková (1:12 – 1:25)

Rada města Velké Meziříčí jmenovala novou kronikářku. Stane se jí Kateřina Maloušková, která od 1. dubna 2022 nahradí ve funkci Helenu Švecovou.

Helena Švecová působila jako kronikářka města od roku 2021 po Jiřině Kácalové. Svoji činnost se rozhodla ukončit ze zdravotních důvodů. Kateřina Maloušková je učitelkou českého jazyka na Základní škole Sokolovská a zároveň literárně – dramatického oboru na ZUŠ Velké Meziříčí. Aktuálně čerpá rodičovskou dovolenou. Vystudovala obory žurnalistika, sociologie a česká filologie na Univerzitě Palackého v Olomouci. Během studií přispívala do velkomeziříčského tisku, Žďárského deníku, recitovala na svatebních obřadech nebo vypomáhala v Turistickém informačním centru Velké Meziříčí. Ve volném čase se ráda věnovala divadlu v ochotnickém souboru Ikaros. V současnosti se kromě péče o dvě malé děti stará také o korektury Velkomeziříčska.

Městský ples se blíží (1:26 – 1:59)

Městský ples se letos přece jen uskuteční, a to 9. dubna od 19:30 hodin v Jupiter clubu. Těšit se můžete na bohatou tombolu, zajímavé předtančení, výjimečnou kapelu i sportovní akrobatický rokenrol.

Vstupenky v hodnotě 200 korun jsou stále k dispozici v Turistickém informačním centru Velké Meziříčí. Těším se, že se při této příležitosti sejdeme v hojném počtu a užijeme si společně strávený čas plný zábavy.

Hlasujte pro svého oblíbence v soutěži Kalendář 2022 (2:00 – 2:27)

Město Velké Meziříčí se se svým nástěnným kalendářem zapojilo do soutěže o nejlepší kalendář roku 2022, ta je rozdělena do dvou kategorií: nástěnný kalendář a stolní kalendář. Hlavním cílem je ocenit výjimečné práce.

Hlasovat pro svého favorita můžete do 18. dubna 2022. K vyhlášení výsledků dojde 3. května 2022. Možnost hlasovat naleznete na webu www.kalendarroku.cz pod odkazem Hlasování veřejnosti.

Náměstí opět ožije. Zveme vás na Jarní trhy (2:28 – 2:39)

Město ve spolupráci s Jupiter clubem pořádá Jarní trhy v centru města. Na Náměstí bude k zakoupení jídlo, nápoje a další sortiment s velikonoční a jarní tématikou podle zájmu prodejců. Stánky budou otevřené od pondělí 4. dubna do soboty 16. dubna v čase od 10 do 18 hodin.

1. dubna uběhne rok od zavedení parkovacího systému (2:40 – 2:50)

V pátek 1. dubna uplyne rok od spuštění nového parkovacího systému ve středu města. Občané si na nový způsob parkování na náměstí a v přilehlých ulicích snadno zvykli. Odstavování vozidel tak v rámci zmíněného prostoru funguje bez sebemenších problémů.

Lucie Málková

Nahoru