Starosta města informuje o aktuálních událostech

22. 10. 2021

AKStarosta města Alexandros Kaminaras hovoří o možném rozšíření nabídky sportovišť ve městě a aktuální dopravní situaci. Dále informuje o osvětové akci s charitativním charakterem Puntíkový den a návštěvě vedení Fakultní nemocnice Brno za účelem poděkování za zřízení očkovacího místa ve Velkém Meziříčí.

Ve městě by mohla vzniknout nová sportoviště (0:23 – 0:58)

Velké Meziříčí hodlá rozšířit nabídku sportovišť pro děti a mládež ve věku od 8 do 16 let. Právě tato věková skupina nemá ve městě v současné době kromě organizovaného sportu jinou možnost dostatečného sportovního a volnočasového vyžití. O jaká sportoviště půjde?

Mezi základními školami Školní a Oslavická by mohlo v budoucnu vzniknout parkourové a workoutové hřiště. Součástí venkovní posilovny by se stala i asfaltová dráha pro kola a koloběžky. Velkomeziříčští radní schválili finance ve výši 160 000 korun na zhotovení projektové dokumentace pro provedení této stavby.

V lokalitě Palouky by mohlo dojít k výstavbě pumptracku. Jedná se o uzavřený, uměle vytvořený okruh pro jízdu na kole, který je tvořený vlnkami a klopenými zatáčkami pro udržování a zvyšování rychlosti. Jeho vybudování předchází vytvoření dokumentů v podobě projektové dokumentace a studie, a to včetně hydrotechnického výpočtu pro potřeby Povodí Moravy. Rada města schválila na tuto akci finanční prostředky ve výši 110 000 korun.

Pro všechna zmíněná sportoviště budou na počátku příštího roku vypsány dotační výzvy, o jejichž podporu bude město s největší pravděpodobností usilovat.

Aktuální dopravní situace ve městě (0:59 – 2:38)

Více informací o situaci v Třebíčské ulici se dozvíte v našem článku.

Oblečte se do puntíků a podpořte pacienty trpící lupénkou (2:39 – 4:20)

„Nikdo s psoriázou nebo psoriatickou artritidou by neměl zůstat sám." Tak zní heslo Puntíkového dne, osvětové kampaně na podporu pacientů s psoriázou neboli lupénkou, která se uskuteční v pátek 29. října od 13 hodin na Fajtově kopci. Zapojte se do akce i vy, oblékněte se v tento den do puntíků a pomozte tak lidem zbavit se předsudků. O doprovodný program se postará Dóza, středisko volného času Velké Meziříčí. Akce se koná u příležitosti Světového dne psoriázy.

Bližší informace o happeningu se dozvíte prostřednictvím našeho článku.

Město poděkovalo Fakultní nemocnici Brno za provoz očkovacího místa (4:21 – 5:38)

Vedení města Velké Meziříčí zavítalo do sídla Fakultní nemocnice Brno. Účelem jejich návštěvy byla schůzka s jejími hlavními představiteli, aby jim mohli vyjádřit své poděkování za bezproblémové zprovoznění a chod očkovacího místa ve Velkém Meziříčí. K přátelskému setkání a předání drobných darů došlo ve čtvrtek 21. října v dopoledních hodinách.

Lucie Málková

Nahoru