Místostarosta města informuje o aktuálních i nadcházejících událostech

10. 9. 2021

Místostarosta Smažil_3_copyMístostarosta města František Smažil sděluje aktuální novinky a zve občany na nadcházející kulturou nabitý víkend i zasedání zastupitelstva města.

 

Návštěva premiéra ve Velkém Meziříčí (0:22 - 1:48)

Ve čtvrtek 9. září proběhlo pracovní jednání ohledně nové dotační výzvy Národní sportovní agentury Regiony 2021. Jelikož zveřejněné dotační podmínky prakticky neumožní účast města, oslovili jsme předsedu NSA pana Neussera dopisem, který byl adresován i premiérovi. Podařilo se dohodnout pracovní jednání s účastí pana premiéra i pana předsedy NSA ve Velkém Meziříčí přímo na zimním stadionu. Z premiérova denního harmonogramu na projednání byla vyčleněna půlhodina, během které proběhla místy až bouřlivější diskuse. Podstatné je ujištění předsedy NSA, že do konce roku bude vyhlášen další dotační program, který by měl umožnit účast i zájemcům o dotaci. Premiér rovněž dohodnul osobní jednání na Ministerstvu pro místní rozvoj s ministryní Dostálovou.

Uzavírka ulice Oslavická (1:49 - 3:18)

Další informace je o uzavírce ulice Oslavická z důvodu nedávno zahájené rekonstrukce kanalizace, kterou provádí SVK Žďár. Městem bylo už na začátku roku vyžádáno realizovat tuto akci ve shodném termínu s rekonstrukcí mostu na Třebíčské.

Pozvánka na víkend (3:19 - 3:44)

Evropský festival filozofie nabízí bohatý program, se kterým se můžete seznámit na webu Jupiter klubu i města.

Pozvánka na zasedání zastupitelstva (3:45 - 4:33)

Závěrem si Vás dovolujeme pozvat také na sledování zasedání zastupitelstva města, které se uskuteční v úterý 14. září od 15 hodin.

Mezi probíranými tématy bude například příprava rekonstrukce Náměstí a přilehlých ulic, nový Integrovaný plán rozvoje města na období 2021 – 2028 nebo Akční plán na roky 2021 – 2022. Mezi další projednávaná témata patří soubor bodů ke grantovým programům. Jmenovitě jsou to grantové programy podpory pro sociální oblasti, podporu sportu, podporu kultury a Zdravého města.

Lucie Málková

Nahoru