Tisková konference s Fakultní nemocnicí Brno

7. 5. 2021

P1300828Velké Meziříčí má za sebou první očkovací den. Ve čtvrtek 6. května přivítalo očkovací centrum ve Velkém Meziříčí prvních 400 klientů. O návštěvníky se staralo 20 osob, z toho 5 zdravotníků a 15 dobrovolníků. S organizací pomáhali příslušníci státní i městské policie. Provozovatelem očkovacího místa je Fakultní nemocnice Brno.

 

U příležitosti spuštění provozu svolala fakultní nemocnice ve spolupráci s městem Velké Meziříčí tiskovou konferenci. Zúčastnili se jí ředitel FN Brno prof. MUDr. Jaroslav Štěrba, Ph.D., zdravotnický náměstek FN Brno prof. MUDr. Ondřej Ludka, Ph.D. a další členové realizačního týmu.

„Za fakultní nemocnici bych chtěl zdůraznit, že není primárním úkolem fakultních nemocnic, aby očkovaly. To není jejich hlavní náplň práce, tou je specializovaná a super-specializovaná péče. Na druhou stranu, jestliže naše nemocnice byla přehlcená v minulých měsících péčí o covidové pacienty a nemohli jsme tu specializovanou péči poskytovat, je logické, že jsme se zapojili do jediného, co může pomoci v současné době odbřemenit společnost od covidu, a to je očkování," sdělil ředitel FN Brno prof. MUDr. Jaroslav Štěrba, Ph.D.

Jménem města Velké Meziříčí poděkovali za spolupráci a kompletní realizaci centra starosta Ing. arch. Alexandros Kaminaras a místostarosta Ing. František Smažil. „Jsme velmi potěšeni a rádi, že tu dnes můžeme stát se zástupci Fakultní nemocnice Brno, která se stala provozovatelem a partnerem pro město Velké Meziříčí při očkovacím místě, a že tu zajistila službu pro občany nejen tohoto města, ale celého ORP. Velmi si toho vážím a děkuji za to," uvedl Kaminaras.

Registrace do očkovacího centra ve velkomeziříčském Jupiter clubu je stále otevřená. Termín dalšího očkování ve městě se oznámí v nejbližších dnech, v závislosti na dodávce vakcín.

Lucie Málková

Nahoru