Místostarosta města informuje o aktuálním dění

2. 3. 2021

miniaturaMístostarosta města František Smažil přináší informace z proběhlých zasedání zastupitelstva a rady města.

 

Bytový dům pro seniory (0:01 – 1:14)

Zastupitelé podpořili záměr přestavby bývalého internátu Střední školy řemesel a služeb Velké Meziříčí na bytový dům pro seniory. Zároveň také schválili, aby město podalo žádost o dotaci vyhlášenou Ministerstvem pro místní rozvoj ČR. Dotace může dosáhnout maximální hodnoty bezmála 13 milionů korun z celkových předpokládaných nákladů ve výši 65 milionů korun. Zastupitelé na svém zasedání 23. února jednohlasně prosadili realizaci záměru a posunuli tak možnost výstavby bytového domu pro seniory.

Očkovací centrum ve Velkém Meziříčí (1:15 – 2:37) 

V rámci krizových opatření schválila rada města finanční částku ve výši 499 000 korun, které poslouží k financování plánovaného očkovacího centra ve velkomeziříčském Jupiter clubu.

Provoz velkokapacitního očkovacího centra bude zastřešen některou místní zdravotnickou organizací. Město by tak zajistilo zřízení a financování provozu, vybavení očkovacího centra a poskytlo by zdravotnickému zařízení finanční příspěvek na platy doktorů a sester. Zároveň by město zajistilo dobrovolníky na tuto akci. Finance by měly postačit asi na dvouměsíční provoz.

Nový parkovací systém ve středu města (2:38 – 4:03)

Změna parkovacího systému na velkomeziříčském náměstí a v přilehlých ulicích je skutečností. O tom, že parkování v centru Velkého Meziříčí bude opět zpoplatněné, rozhodla rada města na svém posledním zasedání 24. února 2021. Jak již vedení města dopředu avizovalo, ke spuštění nového parkovacího systému dojde na přelomu března a dubna. Tiskovou zprávu si přečtete na webu města.

Lucie Málková

Nahoru