Vedení města informuje o dění ve Velkém Meziříčí

19. 1. 2021

miniInformace o aktuálním dění ve Velkém Meziříčí přináší v pravidelném videu starosta města Alexandros Kaminaras a místostarosta František Smažil.

Místní poplatky jsou splatné do konce března, uhradit je můžete i převodem (0:10 - 0:43)

Místní poplatky ze psů a za komunální odpad za první pololetí jsou splatné až do 31. března. K úhradě můžete využívat i převod z bankovního účtu. U platby převodem musíte uvést variabilní symbol, který vám ochotně sdělí pracovnice úřadu telefonicky nebo e-mailem.

Kontaktní osoby:

Jitka Souhradová, tel. č.: 566 781 147, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Pavla Šabatová, tel. č.: 566 781 090, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Jana Žitníková, tel. č.: 566 781 148, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Město zažádalo o dotaci na rekonstrukci zimního stadionu (0:55 - 1:35)

V závěru loňského roku podalo město Velké Meziříčí žádost o dotaci na rekonstrukci místního zimního stadionu. Plánované změny se vztahují na ledovou plochu, stávající šatny a přístavbu nových šaten, novou strojovnu a nástavbu nad šatnami pro zázemí. Město zažádalo o maximální částku ve výši 50 milionů korun. Bližší informace k vyhodnocení žádosti a k odkupu restaurace poskytneme po únorovém zasedání zastupitelstva.

Městský úřad přijme urbanistu, přihlásit se může do 29. ledna (1:38 - 2:10)

Město hledá architekta (urbanistu). Pokud máte potřebné vysokoškolské vzdělání, můžete pro více informací kontaktovat vedoucího oddělení investorské činnosti Bc. Antonína Šilhavého (tel. č.: 566 781 213, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ) nebo zaslat přihlášku nejpozději do pátku 29. ledna do 12 hodin. Podrobné informace, které obsahují vymezení pracovní náplně, požadavky na uchazeče, náležitosti písemné přihlášky a adresu pro její doručení naleznete na úřední desce.

Výpůjčka části pozemku za účelem umístění pobytových palub (2:15 - 3:08)

Rada města schválila výpůjčku necelých 30 metrů pozemku v oblasti Palouky. Na pozemku podél řeky Balinky budou až do listopadu letošního roku umístěné dřevěné pobytové paluby. Žadatelka Ivana Bíbrová tak navazuje na svůj záměr z loňského roku oživit prostor mezi Balinkou a protipovodňovou zdí. Za její aktivitu i aktivitu dalších, kteří se na stavbě podíleli, děkujeme.

Parkour a fitness hřiště – studie (3:10 - 3:53)

Parkourové a fitness hřiště ve Velkém Meziříčí rozšíří v letošním roce nabídku sportovního a volnočasového vyžití hlavně pro děti a mládež. Jako ideální lokalitu pro umístění hřiště rada města ve spolupráci s ředitelem příspěvkové organizace Sportoviště VM vytipovala volnou plochu mezi Základními školami Oslavická a Školní. Nyní rada schválila finance z neúčelové rezervy ve výši 36 300 korun na studii parkourového a fitness hřiště.

Rekonstrukce komunikace a chodníku (4:00 - 4:52)

Rada schválila finanční prostředky na projektovou dokumentaci a studii proveditelnosti účelové komunikace v ulici Průmyslová a chodníku pro pěší v ulici Zahradní.

Sociální služby města Velké Meziříčí nabízí pomoc s registrací k očkování (5:03 - 6:00)

Od 15. ledna 2021 spustilo Ministerstvo zdravotnictví ČR centrální registrační systém očkování proti onemocnění covid-19 pro osoby starší osmdesáti let. Od pondělí 18. ledna nabízí Sociální služby města Velké Meziříčí pomoc s registrací v čase od 8 do 16 hodin.

Pomoc s očkováním na těchto číslech:

  • 773 752 392
  • 773 752 394
  • 773 752 391
  • 603 967 714

Pokud znáte seniory, kteří potřebují naši pomoc, předejte jim uvedené informace a kontakty.

Zuzana Najtová

 

Nahoru