Místostarosta města informuje o aktuálním dění ve městě

20. 2. 2023

0 tit_P1012703Místostarosta města Martin Kaman informuje o probíhajících investičních a kulturních akcích. 

Hřiště u gymnázia
Sportoviště nad gymnáziem vlastní Kraj Vysočina a slouží především pro výuku tělesné výuky žáků. Město se však v minulosti finančně podílelo na tomto sportovišti, a proto má velkomeziříčská veřejnost možnost hřiště využívat. Do loňského roku bylo možné vypůjčit si klíče od vstupní brány na recepci Sportovního centra VM v Poštovní ulici. To se však před nedávnem přestěhovalo a my chceme, aby bylo využívání sportoviště pro veřejnost co nejjednodušší. Branka bude osazena kódovým zámkem, který bude dálkově propojený s rezervačním systémem Sportovišť VM. Děkujeme za spolupráci Gymnáziu Velké Meziříčí a Kraji Vysočina.

Rekonstrukce ulice Ve Vilách
Od 27. února s největší pravděpodobností odstartuje rekonstrukce ulice Ve Vilách. Na tomto místě se bude stavba napojovat na stávající kanalizaci, na trávníku poblíž parkoviště bude sklad materiálu. Stavba bude začínat směrem nahoru. Ulice Kolmá a Krškova budou zobousměrněny.

Kemp vítězů
V loňském roce se v našem městě uskutečnil první ročník Kempu vítězů. Vzhledem k velkému zájmu ze strany dětí a rodičů se sportovní letní tábor objeví v Meziříčí i letos. Rada města podpořila jeho konání bezplatným zapůjčením sportovního areálu s umělým povrchem včetně zázemí. Konat by se měl od pondělí 31. července do pátku 4. srpna a vyjde vás na 3 790 korun.

Nákup vybavení MŠ Lhotky
Kvůli rozbitým sporákům jsme loni na podzim pořídili konvektomat. Na žádost paní ředitelky Evy Součkové jsme vyčlenili půl milionu korun na nákup nutného vybavení kuchyně pro školu ve Lhotkách.

Kulturní akce

Modelová železnice TT
Klub železničních modelářů zve na výstavu modelové železnice v suterénu Základní umělecké školy VM. Navštívit ji můžete v době jarních prázdnin do neděle 26. února, a to denně v čase od 14 do 18 hodin.

Charitativní ples
V pátek 3. března se koná charitativní ples Centra Kociánka pracoviště Březejc. Vstupenky se dají zakoupit v předprodeji v Jupiter clubu. Můžete se těšit na bohatou tombolu, hudbu, vystoupení i tradiční půlnoční dražbu.

ONYX vol. IV
V pátek 3. března se také můžete účastnit zajímavé akce. Od 18 hodin proběhne v kavárně Termoska výstava obrazů a soch. Poté ve 21 hodin vystoupí umělci v baru Rock Depo.

Zuzana Najtová

Nahoru