Starosta města informuje o aktuálním dění

28. 1. 2022

1 copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy

Starosta města Alexandros Kaminaras zve občany k účasti na veřejné prezentaci návrhů studentů architektury ČVUT k možné budoucí podobě lokality Svit. Dále informuje o výročí 30 let od založení Městské policie Velké Meziříčí a zve na Den otevřených dveří. V neposlední řadě podává aktuální zprávy o vakcinaci a testování na covid-19 ve městě.

Jak může vypadat odpočinková lokalita u řeky? Přijďte se podívat na výstavu návrhů (0:21 - 1:39)

Chcete jít kolem řeky a nasávat výjimečnou atmosféru? Přístup k vodě, paprsky slunce, klidná procházka nebo naopak dovádění s ratolestmi? To všechno může v budoucnu nabídnout lokalita podél Balinky.

Jak jsme již informovali, do města zavítali studenti Fakulty architektury Českého vysokého učení technického (FA ČVUT) v Praze, kteří na základě spolupráce domluvené absolventem této fakulty a zároveň starostou města Alexandrosem Kaminarasem zpracovali inspirativní návrhy, jak by mohla odpočinková zóna vypadat. V rámci semestrální práce pokryli území podél řeky Balinky od koupaliště až do bývalého areálu Svitu. Zmíněný prostor v rámci své zářijové návštěvy prošli, nafotili a seznámili se i s širším okolím, aby jejich práce představovala komplexní pojetí. „Nabídli jsme budoucím architektům reálné zadání, aby získali tolik potřebnou praxi. Oni nám na oplátku dají nahlédnout do jejich návrhů, které jsou pro nás inspirací," shrnul spolupráci Kaminaras. Nyní uplynul termín pro odevzdání prací, a tak se blíží také čas pro jejich prezentaci. „Chceme lidem ukázat, jak vidí rozvoj velmi cenné městské lokality studenti architektury, proto jsme se rozhodli udělat prezentaci jednotlivých projektů za účasti veřejnosti. Ta se uskuteční 11. února v 17:00 v předsálí kina Jupiter clubu. Tímto zvu všechny lidi, které budoucí rozvoj našeho města zajímá, k otevření této výstavy studentských prací," vyzval k účasti Kaminaras a doplnil, že všechny návrhy budou vystavené také přímo ve Svitu. V předsálí kina Jupiter clubu a u Balinky se objeví 34 velkoformátových plachet a fyzický model řešeného území. Výstavu odstartují svými prezentacemi přímo autoři jednotlivých projektů – studenti ateliéru, který na FA ČVUT vedou doc. Ing. arch. Radek Kolařík a Ing. arch. Martin Štrouf. Výstava bude přístupná od jejího zahájení v pátek 11. února v 17:00 až do konce března.

Městská policie slaví 30 let a zve na Den otevřených dveří (1:40 - 2:19)

Městská policie Velkého Meziříčí oslaví v únoru kulaté jubileum a při této příležitosti pořádá Den otevřených dveří pro veřejnost. Pokud byste si rádi prohlédli zázemí strážníků nebo kupříkladu viděli ukázku zásahových technik, jste srdečně zváni k návštěvě služebny v neděli 20. února od 14 hodin.

Městští strážnici si připomínají 30 let své existence. V den výročí od založení, tedy 20. února, si v rámci Dne otevřených dveří návštěvníci budou moci prohlédnout policejní sídlo a dozví se zajímavosti o historii místního sboru. Akci slavnostně uvedou hlavní představitelé města ve spolupráci s vedoucím strážníkem městské policie Janem Klikarem. Chybět nebude ani ukázka zásahových technik nebo prohlídka služebního vozidla na parkovišti za služebnou.

Naočkujte se v Jupiter clubu ještě dnes. Příští termín bude 21. února (2:20 - 2:34)

Dnes, tedy 28. ledna, probíhá další očkovací den bez registrace v Jupiter clubu. Mobilní očkovací tým od společnosti Podané ruce bude k dispozici občanům v tradičním čase od 10 do 17 hodin. Nabízí se jednodávková vakcína Johnson & Johnson pro osoby starší 18 let. Podávat se bude i třetí posilující dávka vakcíny Pfizer/BioNTech. Vše, co pro očkování potřebujete udělat, je vzít si s sebou kartičku zdravotní pojišťovny a občanský průkaz. Ostatní nezbytné záležitosti vyřídí očkovací tým za Vás.

Další termín, kdy proběhne vakcinace, je pondělí 21. února. Místo i čas zůstávají beze změny oproti dnům předešlým, změna nastane pouze u nabídky očkovacích látek. Kromě vakcíny Pfizer/BioNTech se bude aplikovat i dvoudávková vakcína Moderna.

Bližší informace k očkování naleznete na webu ockovanivysocina.cz.

VelMez únor_copy

 

 

 

 

 

Kapacita testování u kina Jupiter clubu se zvýšila (2:35 - 2:56)

Cytogenetická laboratoř Brno informuje o rozšíření provozní doby odběrného místa u kina Jupiter clubu. Už teď probíhá testování v pondělí, úterý a čtvrtek. Od dnešního dne (28. 1.) přibude i pátek. Páteční odběry budou k dispozici po celý měsíc únor, proto bude možné je využít například pro víkendové zájezdy, jelikož laboratoř garantuje doručení výsledků do 24 hodin. K testování je nutné se předem objednat přes krajský rezervační systém.

Kdy se můžete v Meziříčí nechat otestovat?

  • pondělí od 9 do 15 hodin
  • úterý od 8 do 13 hodin
  • čtvrtek od 9 do 15 hodin
  • pátek od 9 do 13 hodin

Lucie Málková

 

Nahoru