Místostarosta města informuje o aktuálním dění ve Velkém Meziříčí

8. 10. 2021

foto 2Místostarosta města František Smažil hovoří o volbách do Poslanecké sněmovny, grantech a novém videu o městě. Mimo jiné zve občany také na premiéru filmu místních rybářů.

Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky (0:21 - 1:05)

Dovolujeme si vás upozornit na volby do Poslanecké sněmovny, které se konají dnes a zítra, tedy 8. a 9. října. O svůj poslanecký mandát usilují stovky kandidátů v rámci 14 volebních krajů. Volby probíhají ve standardním čase, dnes od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.

O podporu z grantu kultury a sportu žádejte do konce října (1:06 - 1:52)

Město Velké Meziříčí vyhlásilo výzvy k předkládání projektů u grantových programů podpory kultury, sportu, sociální oblasti a Zdravého města, na jejichž základě mohou zájemci žádat o finanční podporu pro rok 2022. Zatímco u grantu v sociální oblasti a Zdravého města mohou žadatelé posílat své žádosti do ledna příštího roku, u grantu sportu a kultury je termín odevzdání do konce října.

Podrobné informace ke grantům včetně požadovaných dokumentů naleznete na webu města.

U příležitosti postupu do kategorie B místní Agendy 21 vzniklo poutavé video o městě (1:53 - 2:23)

Velkému Meziříčí se na podzim loňského roku podařilo v rámci Auditu udržitelného rozvoje postoupit do kategorie B místní Agendy 21 (MA21). Při této příležitosti vytvořila Česká informační agentura životního prostředí (CENIA) ve spolupráci se společností Gnomon Production s.r.o. a za podpory Ministerstva životního prostředí krátký videospot.

Nejlepšími realizátory MA21 se v roce 2020 stali v kategorii A město Jihlava a obec Křižánky, v kategorii B Kopřivnice a nově VelkéMeziříčí. Za účelem představení základních principů a hlavních aktérů programu MA21 vzniklo celkem pět videopříspěvků. Úvodní videospot doplňují krátké příspěvky o jednotlivých městech. Videa vám prozradí, v čem jsou nejúspěšnější realizátoři MA21 výjimeční, co sami ve svém rozvoji považují za stěžejní a co o jejich aktivitách soudí nezávislí experti.

Všechna videa jsou dostupná na youtube kanálu agentury CENIA. Videospot o Velkém Meziříčí naleznete také na webovém portálu města.

Pozvánka na promítání filmu Sportovní rybáři ve Velkém Meziříčí (2:24 - 3:04)

Přijměte naši pozvánku k účasti na premiéře dokumentu Libora Smejkala s názvem Sportovní rybáři ve Velkém Meziříčí. Tento dokument vznikl u příležitosti 125. výročí trvání místního rybářského spolku. Mapuje historii místních rybářů od samého počátku až do současnosti. K vidění budou unikátní a dosud nepublikované dobové záběry. Přijďte se podívat v úterý 12. října od 16 hodin do kinosálu Jupiter clubu. Promítání se koná při Vlastivědné genealogické společnosti. Součástí večera bude i beseda s tvůrci.

Lucie Málková

Nahoru