Místostarosta města informuje občany o dění ve městě

26. 3. 2021

František Smažil34Místostarosta města informuje občany o aktuálním dění ve Velkém Meziříčí.

Vyhlášení zadávacího řízení „Bytový dům pro seniory Velké Meziříčí" a „Rekonstrukce zimního stadionu ve Velkém Meziříčí" (00:00 – 1:35)

Rada města na svém zasedání doporučila zastupitelstvu města schválit vyhlášení zadávacího řízení na akci „Bytový dům pro seniory Velké Meziříčí". Maximální cena, za níž se tato akce bude realizovat, je 65 milionů korun, a to včetně DPH. Zakázka se provede pouze v případě, kdy město získá na tuto akci dotaci ve výši nejméně 9 milionů korun.

Rada města dále doporučila městskému zastupitelstvu schválit vyhlášení zadávacího řízení na akci „Rekonstrukce zimního stadionu ve Velkém Meziříčí". Maximální cena, za níž se tato akce zrealizuje, je 85 milionů včetně DPH. Zakázka se provede v případě, kdy město získá na tuto akci dotaci ve výši alespoň 40 milionů korun.

Pozvánka na zastupitelstvo města 13. dubna 2021 (1:36 – 3:10)

Radní na svém jednání ve středu 24. března doporučili zastupitelstvu města schválit následující rozpočtová opatření:

  • Grantový systém podpory kultury
  • Vážní systém na sběrném dvoře Karlov
  • Podíl města na obnově kulturních památek – Program regenerace 2021
  • Rekonstrukce sgrafit na luteránském gymnáziu
  • Rekonstrukce interiéru staré synagogy
  • Příspěvek SVK na prodloužení vodovodního řádu Svařenov

Zastupitelstvo města se bude konat v úterý 13. dubna od 15 hodin. Online přenos ze zasedání můžete sledovat prostřednictvím speciálního odkazu umístěného na webovém portálu města.

Rada města dále schválila ceník za užívání kurtů na Areálu zdraví s účinnosti od 1. dubna 2021. Radní dále souhlasí se zavedením bezplatných hodin pro veřejnost po běhání na atletickém oválu v areálu Základní školy Školní, a to dvakrát týdně v rozsahu 1,5 hodiny. Přesné termíny stanoví ředitel Sportoviště VM na základě vytíženosti a ostatních rezervací.

Pozvánka na mimořádné zasedání zastupitelstva města 31. března 2021 (3:11 – 4:42)

Ve středu 31. března proběhne mimořádné zastupitelstvo města, které se bude zabývat zřízením očkovacího místa. Zastupitelé budou rozhodovat o poskytnutí finančních prostředků ve výši dvou milionů korun na provoz očkovacího místa v Nemocnici sv. Zdislavy v Mostištích. Tato částka zajistí očkování 150 lidí denně. Očkovací místo má fungovat nejméně do konce června. Kapacita by měla zajistit proočkovanost obyvatel Velkého Meziříčí i přilehlého okolí právě do letních prázdnin.

Mimořádné zasedání zastupitelstva můžete sledovat příští středu 31. března od 15 hodin, a to prostřednictvím speciálního odkazu uveřejněného na webovém portálu města.

Poděkování a gratulace snowboardcrossové závodnici Sáře Strnadové (4:43 – 5:27)

Velké poděkování patří sportovkyni, snowboardcrossové závodnici Sáře Strnadové ze Ski klubu Velké Meziříčí, a to za výbornou reprezentaci města na mistrovství světa juniorů v akrobatickém lyžování a snowboardingu v ruském Krasnojarsku.

Sára v úterý 23. března na plné čáře zvítězila v individuálním závodě a stala se tak mistryní světa ve snowboardcrossu v juniorské kategorii! Následující den, ve středu 24. března získala závodnice v týmovém závodě ještě bronzovou medaili.

Sáro, mockrát děkujeme a gratulujeme!

Lucie Málková

Nahoru