Starosta města informuje o dění ve Velkém Meziříčí

12. 3. 2021

P12900171Informace o aktuálním dění ve Velkém Meziříčí vám přináší starosta města Alexandros Kaminaras.


Město hodlá žádat o dotaci na rekonstrukci Areálu zdraví (0:00 – 1:18)

Rada města odsouhlasila podání žádosti o dotaci k Národní sportovní agentuře na rekonstrukci velkomeziříčského Areálu zdraví. Dle odhadů projektové kanceláře vyjde celková zamýšlená rekonstrukce na 17 milionů korun. Zastupitelé města již na mimořádném únorovém zasedání schválili finanční částku v hodnotě 10 milionů korun, která poplyne na rekonstrukci tohoto objektu, a to z loňského přebytku hospodaření.

Město v Programu podpory investičních akcí do 10 milionů korun s 30 % podílem žadatele může žádat o maximální možnou částku, tedy 7 milionů korun. V současné době se čeká na vydání stavebního povolení, následně nebude nic bránit realizaci projektu. Dle současných předpokladů bude možné žádost odevzdat do konce měsíce března.

Nový parkovací systém v centru města nabývá na podobě (1:19 – 4:45)

Rádi bychom Vás touto formou informovali také o nových krocích, které jsme v posledních dnech učinili v rámci budování nového parkovacího systému. Již nyní máme k dispozici informační leták včetně parkovacích karet. V současné chvíli pracujeme na finalizaci informačních polepů k pěti parkovacím automatům, které zanedlouho osadí náměstí i přilehlé ulice. Více informací nalezete na webovém portálu města nebo v březnovém vydání radničního zpravodaje Velkomeziříčsko.

Na zřízení očkovacího místa ve Velkém Meziříčí se stále pracuje (4:46 – 8:08)

Velké Meziříčí v současné době usilovně pracuje na zřízení očkovacího místa proti onemocnění covid-19, a to v samotném centru města. V pondělí 8. března proběhla prohlídka prostor velkomeziříčského kulturního zařízení Jupiter club, ve kterém by v dohledné době mělo očkovací místo vzniknout. Místo poslouží nejen místním občanům, ale také zájemcům o očkování z blízkého okolí. Záměr zřízení očkovacího místa byl předběžně schválen. V rámci prohlídky byl zjištěn pouze napravitelný nedostatek spočívající v zajištění funkčního umyvadla. Rádi bychom oslovili společnost, která dispozičně nakreslila očkovací centra v Pelhřimově a Žďáru nad Sázavou, aby tuto dispozici vyrobila také pro nás.

Další postup se bude odvíjet od vyjádření krajské hygienické stanice, která v dané věci vydá závazné stanovisko. Zahájení provozu očkovacího místa bude ovšem záviset nejenom na vybavení prostor a zajištění nezbytného zdravotnického personálu, ale především také na obdržení dostatečného množství očkovacích látek.

Lucie Málková

Nahoru