Vedení města informuje občany o aktuálním dění

3. 2. 2021

miniaturaStarosta města Alexandros Kaminaras a místostarosta František Smažil informují občany o aktuálním dění ve Velkém Meziříčí.

Ve Velkém Meziříčí vznikne očkovací centrum proti onemocnění covid-19 (0:07 – 2:04)

Ve středu 27. ledna obdržel starosta města Alexandros Kaminaras při videokonferenci s hejtmanem Kraje Vysočina Vítězslavem Schrekem kladnou odpověď na otázku, zda bude možné zřídit očkovací centrum i v našem městě. Základní podmínkou je připravenost dostatečné kapacity zdravotnického personálu a potřebných prostor, na čemž vedení města již v současnosti pracuje. Dle předběžných informací by ke zřízení očkovacího centra mohlo dojít v průběhu jara. Vše se bude odvíjet od množství obdržených vakcín.

Sociální služby města Velké Meziříčí stále nabízí pomoc s registrací k očkování (2:05 – 2:25)

Od 15. ledna spustilo Ministerstvo zdravotnictví ČR centrální registrační systém k očkování proti onemocnění covid-19 pro osoby starší osmdesáti let. Od pondělí 18. ledna nabízí Sociální služby města Velké Meziříčí pomoc s touto registrací každý den v čase od 8 do 16 hodin.

Pomoc s očkováním naleznete na těchto číslech:

  • 773 752 392
  • 773 752 394
  • 773 752 391
  • 603 967 714

Pokud znáte seniory, kteří potřebují naši pomoc, předejte jim prosím uvedené informace a kontakty.

Vyhlídková věž kostela sv. Mikuláše bude mít nový informační systém (2:27 – 3:14)

V letošním roce čekají návštěvníky věže velkomeziříčského kostela sv. Mikuláše novinky v podobě nového informačního systému. Radní schválili finanční prostředky ve výši 74 000 korun na pořízení nové skautské hry pro děti s názvem Záhada velkomeziříčské věže, zpracování textů jako audionahrávek pro návštěvníky a rozšíření expozice ve věži. Zájemci o prohlídku si dosud v prostorách věže mohli prohlédnout výstavu historických fotografií s názvem „Město Velké Meziříčí", 3D model města a byt věžníka. Věž kostela bývá pro turisty každoročně přístupná od 1. června do 31. srpna, a to od pondělí do soboty od 9 do 18 hodin a v neděli od 12 do 18 hodin.

Schválení rekonstrukce zimního stadionu (3:15 – 4:07)

Rada města doporučila zastupitelstvu schválit realizaci projektu „Rekonstrukce zimního stadionu ve Velkém Meziříčí". Na základě toho se bude konat mimořádné zasedání zastupitelstva města, na kterém budou zastupitelé hlasovat o odkoupení vlastnického podílu na zimním stadionu od soukromého subjektu. Město by se tak stalo stoprocentním vlastníkem a splnilo tímto podmínky zažádané dotace v maximální výši 50 milionů korun.

Rozdělení hospodářského přebytku 2020 (4:08 – 4:19)

Dalším předmětem jednání bude rozhodování o rozdělení přebytku hospodaření z roku 2020. Toto téma se bude projednávat na mimořádném zasedání zastupitelů.

Mimořádné zasedání zastupitelstva města (4:20 – 4:41)

Mimořádné zasedání zastupitelstva se bude konat v úterý 9. února od 15 hodin ve velkém sále Jupiter clubu. Vy jej můžete sledovat online formou prostřednictvím speciálního odkazu umístěného na webu města.

Lucie Málková

 

Nahoru