Vedení města informuje občany o aktuálním dění ve městě

5. 11. 2020

obr TKVzhledem k epidemiologické situaci neproběhla tisková konference za účasti novinářů.

 

Zhodnocení epidemiologické situace ve Velkém Meziříčí, zasedání krizového štábu (0:18 – 1:40)

Od začátku nouzového stavu každé pondělí zasedá krizový štáb, který vyhodnocuje aktuální situaci v našem ORP, ale také řeší potřeby obyvatel a městských organizací. Město distribuuje dezinfekci a pomáhá s personálním zajištěním. K pondělku 2. listopadu bylo aktuálně na celém území ORP Velké Meziříčí 878 pozitivních případů s onemocněním covid-19, z čehož je 363 pozitivně testovaných z Velkého Meziříčí.

Pokud potřebujete s čímkoli pomoci, obracejte se na sociální služby města. Jejich zaměstnanci vám jsou připraveni pomoci.
Kontakt: Jana Jurková – tel. 603 967 714

Vánoční program na náměstí (1:41 – 5:10)

Přestože je epidemiologická situace složitá, město připravuje nový koncept vánočních trhů, který se uskuteční pouze pokud to vládní opatření umožní. Trhy by měly na náměstí probíhat po celý advent, vždy od čtvrtka do neděle. Jako zázemí budou mít prodejci k dispozici šest dřevěných uzamykatelných stánků. Další letošní novinkou by mohlo být umělé kluziště. O jeho nákupu budou v příštím týdnu rozhodovat zastupitelé. 

Stavba jihovýchodního obchvatu města se posunula dobrým směrem (5:11 – 6:14)

Kraj Vysočina odsouhlasil dodavatele projektové dokumentace pro stavební povolení obchvatu, včetně finančních prostředků na její vyhotovení. Projekt bude zpracovávat firma SHP+SHB, která má s problematikou dopravních staveb praktické zkušenosti.

Radní rozhodli o provizorní opravě střechy sýpky (6:15 – 7:39)

Rada města schválila provizorní opravu střešního pláště sýpky za budovou Dózy, z důvodu dlouhodobých problémů se zatékáním. Kompletní oprava historické budovy a diskuze o jejím možném využití budou předmětem dalších jednání.

Město plánuje vybudování parkourového a fitness hřiště (7:40 – 10:10)

Nové parkourové a fitness hřiště by mělo v příštím roce rozšířit možnost sportovního a volnočasového vyžití mezi Základními školami Oslavická a Školní. Výhodou této lokality je kromě blízkosti základních škol a sportovního areálu, možnost parkování i volný prostor pro rozšíření sportovních prvků do budoucna.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Nahoru