Vedení města informuje občany o dění ve Velkém Meziříčí

15. 5. 2020

P1120659Starosta Alexandros Kaminaras a místostarosta František Smažil 15. května informují občany o aktuálním dění ve městě.

  • Aktuální počty dětí v mateřských školách

V pondělí 11. května město otevřelo všechny mateřské školy ve Velkém Meziříčí. Naplněnost se tento týden pohybovala okolo 30 % . Dnešní den školky ve městě navštívilo 121 dětí.

Touto cestou město děkuje všem našim mateřským školám, všem paní učitelkám a paní ředitelkám a personálu, za vytvoření bezpečného prostředí pro naše děti. Věříme, že jsme tímto krokem pomohli mnoha rodičům, kteří museli nastoupit do zaměstnání a neměli jinou možnost zajištění péče o své děti.

  • Obnovení poplatku za průjezd náměstím

S avizovaným koncem nouzového stavu v pondělí 18. května město znovu obnovuje vybírání poplatku za průjezd náměstím, který je od 13. března zrušený.

  • Opravy místních komunikací (Vrchovecká, Pod Strání, Záviškova, K Novému světu, Luční, Třebíčská)

Kraj Vysočina toto pondělí zahájil práce v ulici Vrchovecká, omezení dopravy by zde mělo trvat nejpozději do konce tohoto roku. Práce v ulici Pod Strání jsou u konce, v pondělí 18. května bude ulice plně průjezdná. Vrácení ulice Třebíčská do své původní trasy proběhne 1. června 2020.

  • Výběrové řízení na ředitele / ředitelku Sportoviště VM

Avizované výběrové řízení proběhne 27. května. Rada města jmenovala výběrovou komisi ve složení: Ing. arch. Alexandros Kaminaras – předseda, Ing. František Smažil, Mgr. Josef Prokop, Ing. Petr Velička, MVDr. Ivo Šulc, Ing. František Fňukal, Ing. František Komínek, Stanislav Kratochvíl.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

 

 

S avizovaným koncem nouzového stavu v pondělí 18. května město znovu obnovuje vybírání poplatku za průjezd náměstím, který je od 13. března zrušený.

Nahoru