Vyřazení vozidla z provozu (dočasné vyřazení – depozit)

Žadatel je povinen předložit:
1. Vyplněnou žádost o vyřazení silničního vozidla z provozu (ke stažení ZDE nebo k vyzvednutí na odboru dopravy a SH)

2. Platný doklad totožnosti v originále (občanský průkaz / cestovní pas)

3. Osvědčení o registraci vozidla – část II. (velký technický průkaz) - byl-li vydán

4. Osvědčení o registraci vozidla – část I. (malý technický průkaz)

5. Odevzdat všechny přidělené tabulky s registrační značkou

6. V případě jednání na základě plné moci doloží žadatel originál plné moci k provedení požadovaného úkonu – podpis na plné moci nemusí být úředně ověřený

7. Uhradit správní poplatek 200,- Kč

Upozornění:

• Na úřadě obce s rozšířenou působností, kde se dočasné vyřazení vozidla z provozu provede, tak pouze na témže úřadě lze také toto vyřazení ukončit nebo prodloužit.

• Trvá-li vyřazení silničního vozidla z provozu déle než 12 měsíců, je vlastník povinen do 10 pracovních dnů oznámit adresu a účel využití vyřazeného vozidla. Při nesplnění této povinnosti lze uložit sankci od 5.000,- do 50.000,- Kč.

• Trvalo-li vyřazení silničního vozidla z provozu déle než 3 po sobě jdoucí roky, obecní úřad obce s rozšířenou působností přidělí silničnímu vozidlu novou registrační značku a vydá tabulky s touto registrační značkou a nové osvědčení o registraci vozidla; to neplatí, požádal-li vlastník silničního vozidla před uplynutím této lhůty o zachování registrační značky, tabulek s touto registrační značkou a osvědčení o registraci vozidla (lhůta 3 roky od 1.3.2023 pro všechna vyřazená vozidla k tomuto datu. Správní poplatek za tento úkon činí 200,- Kč.

Nahoru