Klub v 9 ve Velkém Meziříčí každé úterý

13. 5. 2015

charita ZR

Zařízení sociální rehabilitace pro dospělé lidi s duševním onemocněním funguje víc než rok i ve Velkém Meziříčí. „Jsme rádi, že služby Klubu v 9 využívá ve Velkém Meziříčí stále více uživatelů. Protože už je pobočka zavedená a má několik stálých uživatelů, rozšiřuje zde Klub v 9 provozní dobu," uvádí vedoucí služby Bc. Ivana Ptáčková. Od května je pobočka ve Velkém Meziříčí v provozu každé úterý od 9 do 12 hodin. Pobočka sídlí v prostorech nízkoprahového zařízení Wellmez na Hornoměstské ulici (vedle supermarketu Billa). Uživatelé sem mohou docházet a zdarma využívat služby Klubu v 9. Také je možné se předem informovat, či domluvit si schůzku na telefonním čísle pracovníka 731 646 773.

Cílem služeb Klubu v 9 je, aby se uživatelé osamostatnili a seberealizovali. Uživatele podporujeme v hledání práce, vyřizování běžných záležitostí, osvojení režimu dne, aktivním plánování volného času, v péči o domácnost atd. Také si v Klubu uživatelé mohou promluvit v důvěrném prostředí, přijít na jiné myšlenky a tím udržet, či zlepšit duševní zdraví a zabránit hospitalizaci.

Kromě ambulantní služby ve Žďáře nad Sázavou a pobočkách v Bystřici nad Pernštejnem a ve Velkém Meziříčí Klub v 9 poskytuje terénní službu. V případě terénních služeb dochází pracovník k uživateli domů nebo do uživatelem zvoleného přirozeného prostředí.

Autor tiskové zprávy: Mgr. Eliška Kopecká, sociální pracovnice Klubu v 9





Nahoru