Liga proti rakovině Praha slaví 25 let!

7. 5. 2015

kytkaLiga proti rakovině Praha zahájila svou činnost na počátku roku 1990 jako jedna z prvních neziskových organizací v tehdejším Československu.

Cílem působení Ligy je snížení úmrtnosti na nádorová onemocnění, a to prostřednictvím tří hlavních programů:

  1. Soustavné informování veřejnosti o nádorové prevenci.
  2. Snaha o zlepšení kvality života onkologicky nemocných.
  3. Podpora onkologického výzkumu, kvalitní výuky a investiční modernizace či kompletizace onkologických pracovišť.

Tradiční květnová sbírka, která se letos uskuteční ve středu 13. května, přináší Lize finance, díky kterým může realizovat svůj program a zároveň přinést statisícům spoluobčanů informaci o prevenci rakoviny. Každý dárce, který si za minimální částku 20 Kč koupí žlutou kytičku měsíčku lékařského se stříbrnou stužkou, obdrží také informační letáček. Letos se Liga rozhodla zacílit na nádorová onemocnění reprodukčních orgánů. Každý dárce se tak dozví o možnostech, jak snížit riziko onemocnění, ale také co udělat pro to, aby případná rakovina děložního čípku, vaječníků či varlat byla zachycena včas, totiž v raném stádiu, kdy je reálná šance na plné uzdravení.

Sbírky se zúčastní téměř 13 tisíc dobrovolníků ve žlutých tričkách, kteří nabízejí kytičky s letáčky po celé republice. Kromě hlavního sbírkového dne se letos budou kytičky prodávat na některých místech také ve čtvrtek 14. května. Pokud přesto prodejce nepotkáte, můžete programy Ligy podpořit i zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS KVET na číslo 87 777.

Liga proti rakovině Praha vám předem srdečně děkuje!




Nahoru