Rozhlednu bude sestavovat velký jeřáb

18. 3. 2015

skirozhledna

Je opět něco nového na rozhledně?


Vzhledem k tomu, že jsme již ukončili sezonu tak doufáme, že toho nového bude v příštích týdnech hodně.

V současné době probíhá lakování hlavní konstrukce a vše se připravuje pro zahájení kompletace na místě.

To bude samozřejmě obtížná operace kdy na vrcholku Fajťáku bude rozhlednu sestavovat velký jeřáb a kolem konstrukce bude souběžně vyrůstat lešení.

Rozběhnou se i práce na vybavení interiéru obslužného objektu rozhledny a na fasádě, která bude tvořena modřínovými deskami.

Jak probíhá sbírka?


Sbírka ještě pořád běží a je volných ještě asi 30 schodů. Rychle jich ale ubývá. Proto bych rád požádal ty, kteří uvažují o pomoci pro rozhlednu, aby neváhali. Spousta velkomeziříčských rodin bere příspěvek jako prestižní věc a přeje si zveřejnit jméno rodiny, na stavbě, která bude po desítky let dominantou města a okolí.

Dárci budou, kromě zveřejnění svého jména na schodech rozhledny zvýhodněni i volnými vstupy. Jak budou tyto volné vstupy organizovány?


Lidé, kteří na rozhlednu přispěli, mají v souladu s podmínkami sbírky nárok na určitý počet volných vstupů denně.

Systém bude podobný jako u karet na vlek. Účastník sbírky obdrží čipovou kartu, která v sobě bude mít naprogramovaný příslušný počet vstupů. S touto kartou se dostaví na rozhlednu a automatická pokladna, která bude kromě peněz akceptovat i tyto karty, ho přes turniketový systém pustí dovnitř. Nebude tedy třeba žádné obsluhy, nebo prokazování totožnosti.

Systém bude zcela automatický a ke vstupu postačí čipová karta (vel. kreditky). Je nutno zdůraznit, že tyto karty obdrží ti, kteří nám přispěli na rozhlednu v rámci sbírky.

  • dárci od 200 Kč a výše budou zveřejněni na tabuli těch, kteří svým příspěvkem pomohli vybudovat rozhlednu (dále jen tabule dárců)
  • dárci od 500 Kč a výše budou dále zvýhodněni tím, že dle provozního řádu rozhledny budou mít tito dárci po dobu 10 let volný vstup na rozhlednu, a to v doprovodu max. jedné osoby
  • dárci z řad fyzických osob od 2.000 Kč výše. Jména těchto dárců budou zveřejněna na jednotlivých schodech rozhledny, a to na nerezových tabulkách o velikosti max. 100 cm2. Dále budou zvýhodněni tím, že do provozního řádu rozhledny budou mít po dobu 10 let volný vstup na rozhlednu, a to v doprovodu max. čtyř osob
  • dárci z řad fyzických osob od 3.000 Kč výše budou dále zvýhodněni tím, že si budou moci vybrat schod, na kterém bude jejich jméno zveřejněno (z těch čísel schodů, které budou volné)
  • právnické osoby mohou darovat jakoukoli částku. Pokud budou mít zájem o zveřejnění názvu a loga firmy na schodech rozhledny, je nutno darovat minimálně 5.000 Kč. V opačném případě budou zveřejněni na tabuli dárců

Předpokládám, že všichni vědí, že příspěvky na rozhlednu je možno skládat na recepci Hotelu Pod Zámkem, nebo přímo na náš účet. Veškeré informace jsou pak na našich webových stránkách www.skivm.cz .

Jak vám pomáhají meziříčské firmy?


Pro firmy máme určenou plochu na čelní straně budovy rozhledny, kde hodláme zveřejnit firmy a živnostníky, kteří nám pomohli. Musím říci, že jich je hodně a vesměs se setkáváme s pozitivními reakcemi majitelů firem. Snažíme se pochopitelně oslovit postupně všechny ostatní a doufáme, že nám pomohou snížit břemeno, které si na sebe Ski klub vzal. Od začátku jsme věc chápali tak, že budujeme rozhlednu, která není jen naše, ale stane se dominantou celého města a věcí všech jeho občanů. Jsme rádi, že to tak chápou i oni.

Ing. Jiří Novotný, předseda Ski klubu VM

Nahoru