Domov pro seniory Velké Meziříčí zvýšil kapacitu

5. 3. 2015

domov senioru

Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace, od 1. 1. 2015 navýšil svoji kapacitu na 100 lůžek. Nastěhování nových obyvatel bylo ukončeno v těchto dnech. Navýšení kapacity z původních 94 lůžek se obešlo bez stavebních úprav. Nové prostory vznikly přeorganizováním 6 jednolůžkových pokojů na pokoje dvoulůžkové. Nyní mají obyvatelé Domova pro seniory k dispozici 14 jednolůžkových a 43 dvoulůžkových pokojů.

 

„V souvislosti s nárůstem míst v domově jsme pořídili pro příchozí obyvatele nový nábytek a také 6 lůžek, vybavených nejmodernějšími funkcemi. Zároveň byl navýšen i personální stav, aby byla zajištěna dostatečná péče," přibližuje ředitel Vítězslav Schrek.

Domov pro seniory Velké Meziříčí je zřizován Krajem Vysočina. V současnosti nabízí dvě sociální služby – domov pro seniory a domov se zvláštním režimem Pomněnka.

Služba domov pro seniory je určena osobám starším 65 let, které mají sníženou soběstačnost především z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby a nemůže jim být zajištěna v jejich přirozeném prostředí za pomocí rodiny nebo jiných sociálních služeb.

Domov se zvláštním režimem Pomněnka poskytuje služby osobám nad 50 let, které mají sníženou soběstačnost z důvodu onemocnění demencí, včetně demence Alzheimerova typu, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby a nemůže jim být zajištěna v jejich přirozeném prostředí za pomocí rodiny nebo jiných sociálních služeb. Na oddělení se zvláštním režimem jsou přijímány osoby schopné samostatného pohybu, které mají ztrátu orientace v důsledku demence.

Mgr. Eliška Gregorová, pracovnice vztahů k veřejnosti, Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace, foto: archiv DS

Nahoru