Nový verdikt soudu: Vlastníkem Vysokého mostu je stát

5. 3. 2015

most

Vlastníkem Vysokého mostu pod skládkou komunálního odpadu u Velkého Meziříčí je Česká republika. Pro změnu tak nyní rozhodl krajský soud. K němu se odvolalo město Velké Meziříčí, protože nesouhlasilo s předchozím rozhodnutím okresního soudu, jenž přiřkl vlastnictví této kulturní památky právě městu.

„Krajský soud rozhodl, že most je státu," uvedl starosta Radovan Necid s tím, že nyní město čeká, jak se k tomu stát postaví. Pokud rozsudek přijme, měl by se začít o most, který je kulturní památkou, starat. „Budeme chtít, ať stát most opraví, aby nespadl," podotkl starosta a dodal, že město mu v tom může a je ochotno pomoci. To však musí být vlastnictví mostu rozseknuto definitivně. Což bude na konci tohoto týdne. Do té doby se totiž stát ještě může dovolat k soudu nejvyššímu.

„Rozsudek byl doručen účastníkům řízení 8. ledna 2015, je pravomocný, lze ho však ještě ve lhůtě 2 měsíců od doručení napadnout mimořádným opravným prostředkem, kterým je dovolání k Nejvyššímu soudu. Lhůta tedy ještě stále běží a Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových zvažuje, zda dovolání podá," upřesnila právnička velkomeziříčského městského úřadu Vilma Drápelová. To bude jasné do konce tohoto týdne.

Foto a text: Martina Strnadová

Nahoru