Klub v 9 působí už rok ve Velkém Meziříčí

5. 3. 2015

DSCN0707

Klub v 9 – centrum služeb pro podporu duševního zdraví se rozrůstá. Od března minulého roku je v provozu pobočka ambulantní služby ve Velkém Meziříčí na Hornoměstské ulici, kam uživatelé dochází každé druhé úterý (v lichý týden) od 9 do 12 hodin. Za rok fungování pobočky Klubu v 9 ve Velkém Meziříčí jich je celkem pět.

 

Ambulantní služba Klubu v 9 je poskytována na třech místech – ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem a ve Velkém Meziříčí. Cílem služby je pomoci uživateli, aby se osamostatnil a seberealizoval se. Uživatelé využívají skupinové i individuální činnosti jako je například nácvik vaření, tvůrčí dílny, výlety, relaxace či individuálně řeší svoje problémy v rámci rozhovoru. Pracovníci poskytují také doprovod k lékaři, na úřady. Služby jsou poskytovány zdarma. Prostřednictvím poskytovaných služeb je u uživatelů podporován rozvoj schopností a dovedností, které jim pomohou fungovat v běžném životě. Ať už je to získání či upevnění denního režimu, zlepšení komunikace, schopnost obstarat běžné záležitosti třeba na úřadě nebo předcházení rizikům spojených s duševním onemocněním. Službu sociální rehabilitace poskytujeme také terénní formou v rámci celého okresu.

Uživatelé uvádějí různé důvody, proč Klub v 9 navštěvují. Ti, kteří navštěvují pobočku ve Velkém Meziříčí, uvedli: „Přijdu mezi lidi, ráda něco vyrábím, něco nového se naučím a odnesu si pěkný výrobek. - Chodí sem lidé s podobnými problémy jako mám já, se kterými si můžu dobře popovídat, můžeme se povzbuzovat, abychom to dobře zvládli. - Když mám jít do Klubu, mám důvod proč vstát z postele."


Autorka tiskové zprávy: Mgr. Eliška Kopecká, sociální pracovnice Klubu v 9

Klub v 9 – centrum služeb pro podporu duševního zdraví je zařízením Oblastní charity Žďár nad Sázavou pro dospělé lidi s duševním onemocněním. Naším posláním je pomoc při osamostatnění a seberealizaci uživatele. Podporujeme nácvik a rozvoj schopností a dovedností vedoucích k začlenění do jeho přirozeného prostředí.





Nahoru