Olympionička Šárka Kašpárková nabídla Velkomeziříčským sportovní program

18. 2. 2015

kasparkova

Velkomeziříčské děti, a nejen ony, by už letos mohly začít plnit Odznak všestrannosti olympijských vítězů (OVOV). Představit a nabídnout městu i školám tento atraktivní pohybový program přijeli minulý týden olympionička Šárka Kašpárková a za organizátory projektu Petr Marinčič (na snímku).

„Projekt založili olympijští vítězové v desetiboji Robert Změlík a Roman Šebrle," uvádí Petr Marinčič a pokračuje, „kladou si za cíl přispět ke zvýšení osobní aktivity co největšího počtu dívek a chlapců, nabídnout jim v dnešním světě elektroniky a počítačové zábavy jinou alternativu. Dát současné generaci školáků příležitosti zkusit sportovní začátky podobnou formou, jaká se osvědčila jim."

OVOV má za sebou pětiletou historii, letos poprvé je pod záštitou Českého olympijského výboru. Jeho patrony po celé České republice jsou medailisté a účastníci olympijských her, mistrovství světa a mistrovství Evropy. Pro Jihomoravský kraj a část Kraje Vysočina se jím stala bronzová medailistka z olympijských her 1996 v Atlantě a mistryně světa z roku 1997 v trojskoku Šárka Kašpárková. Ta se s Petrem Marinčičem setkala na radnici ve Velkém Meziříčí se zástupci města, sportovců i škol, aby je společně získali k účasti na projektu a domluvili se na možné spolupráci již pro letošní ročník.

Podrobnosti se dočtete v tištěném týdeníku Velkomeziříčsko ze dne 18. 2.

Více fotek najdete zde.

Text a foto: Martina Strnadová

Nahoru