Vlastníci odcizených vozidel, POZOR!

28. 1. 2015

doprava

Důležitá změna platná od 1.1.2015 v souvislosti s novelou zákona číslo 56/2001 Sb., o podmínkách provozu na pozemních komunikacích, v § 12 odst.5, ukládá vlastníku vozidla tuto povinnost:

  • „Bylo-li silniční vozidlo odcizeno, je povinností vlastníka silničního vozidla požádat o jeho vyřazení z provozu bez zbytečného odkladu poté, co se o odcizení silničního vozidla dozvěděl; k žádosti přiloží policejní protokol. „

K žádosti se dále přiloží technický průkaz pro zápis této změny. Osvědčení o registraci silničního vozidla a tabulky s přidělenou registrační značkou se k žádosti přiloží, má-li je vlastník k dispozici.

Pokud vlastník vozidla tuto změnu nenahlásí, je povinností úřadu podle ustanovení § 83 odst. 1 písm. c) nebo § 83a odst. 1 písm. e) zákona číslo 56/2001 Sb., o podmínkách provozu na pozemních komunikacích, ukládat za nesplnění této povinnosti finanční sankce.

Proto Vás žádáme, aby ve Vašem zájmu byla příslušná žádost podána a odcizené silniční vozidlo vyřazeno z provozu co nejdříve.

ing. Jiří Pospíchal

Vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství

Nahoru