Přeprava seniorů nad 65 let v MHD ve Velkém Meziříčí od 1. 1. 2015

8. 1. 2015

karta

Cestující, který dosáhl věku 65 let, má trvalý pobyt ve Velkém Meziříčí včetně místních částí a bude chtít využívat v rámci MHD Velké Meziříčí přepravu zdarma bude svůj nárok prokazovat seniorskou čipovou kartou (viz. Vzor).

Jedná se o adresnou nepřenosnou čipovou kartu fialové barvy, která je opatřena fotografii a jménem cestujícího. Čipová karta bude sloužit jako průkazka na přepravu zdarma v rámci MHD Velké Meziříčí na základě nahraného kuponu a zároveň je možné ji použít v ostatních autobusech společnosti ZDAR, a.s. pro platbu jednotlivého jízdného se zákaznickou slevou. Životnost nově vyrobené karty je 10 let.

Vyřízení karty:

O vydání čipové karty je nutné požádat od 8.12.2014 v informační kanceláři ZDAR, a.s. na autobusovém nádraží ve Velkém Meziříčí, K Novému nádraží, případně v informační kanceláři ve Žďáře nad Sázavou, ulice Sadová 2237 (park u Ivana).

Pracovní doba kanceláří:

Velké Meziříčí, autobusové nádraží Pondělí – Pátek

 6.00 – 11. 00 hod.

12.00 – 14.00 hod.

Žďár nad Sázavou, informační kancelář  Pondělí - Pátek 8.00 – 12.00 hod.

13.00 – 17.00 hod.

Pro vyřízení nové karty nebo změnu typu karty na seniorskou je nutné přinést průkazkové foto, občanský průkaz na ověření věku, případně původní čipovou kartu, sepsat žádost o vydání karty nebo změně typu karty. Karta bude vydána ve lhůtě 5 pracovních dnů. Cestující si kartu převezme v informační kanceláři, kde o ni zažádal.

Cena:

Vydání seniorské karty 150,-- Kč

Změna typu karty 30,-- Kč

Více informací na http://www.zdar.cz/cipove-karty.

Nahoru