Nové auto díky Muzikantům dětem

10. 12. 2014

PC046482Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, spadající pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, vlastní od poloviny měsíce listopadu nové auto.

Červený pětimístný automobil si tak služba mohla pořídit díky příspěvku dárců benefičního koncertu Muzikanti dětem, který se uskutečnil v květnu letošního roku ve Velkém Meziříčí, a také z darů Tříkrálové sbírky.

 

Květnový koncert, který má ve Velkém Meziříčí již svoji tradici, byl opět velmi úspěšný. Díky obrovské štědrosti firemních dárců a účastníků sbírky koncertu Muzikanti dětem se podařilo získat 134 419 Kč.

Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi působí po celém bývalém okrese Žďár nad Sázavou. Pracovnice SASky, jak se služba interně ve žďárské Charitě nazývá, poskytují pomoc a podporu rodinám s dětmi, jejichž vývoj je ohrožen v důsledku dlouhodobě nepříznivé sociální situace, kterou rodiny nedokáží samy překonat.

Tato terénní služba pomáhá rodinám s dětmi řešit v přirozeném prostředí obtížné životní situace, poskytují poradenství v oblasti výchovy, péče o děti, vedení domácnosti a efektivního hospodaření s rodinným rozpočtem, přináší nové podněty (herní metody, způsoby práce s dětmi) na rozvoj psychomotoriky dětí, pomáhá při nastavování správné organizace domácí přípravy dětí na školní vyučování aj.

Dále pracovníci doprovázejí uživatele při vyřizování běžných záležitostí, při komunikaci s úřady a institucemi.

„Ráda bych tímto poděkovala všem pořadatelům a účastníkům benefičního koncertu Muzikanti dětem. Díky nim jsme prožili pohodový den, který nám zajistil nejen propagaci naší služby, celé Oblastní charity, ale hlavně finanční výtěžek, za který jsme mohli pořídit nový automobil. Tímto poděkování vyřizujeme i jménem všech rodin, za kterými v rámci naší služby dojíždíme a které doprovázíme při řešení jejich obtížných situací," přidává závěrem své díky Petra Válková, DiS., vedoucí Sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi.

Autor tiskové zprávy: Lenka Šustrová

PC046475

Nahoru