O novém starostovi rozhodne zastupitelstvo za tři týdny

15. 10. 2014

radnice – khUstavující zastupitelstvo města, které schválí nového velkomeziříčského starostu, místostarostu a členy městské rady, proběhne s největší pravděpodobností 4. listopadu v kinosále Jupiter clubu.

Výsledky povolebního vyjednávání zatím známy nejsou a ani lídři stran, které získaly nejvíc mandátů v zastupitelstvu, nic bližšího nesdělili. Jen všichni shodně poděkovali za hlasy svým voličům.

Že Velkomeziříčští o změnu na postu starosty nestojí, dali najevo. Radovan Necid od nich obdržel nejvíc hlasů a spolu s ním i To pravé Meziříčí. V zastupitelstvu obsadí devět křesel.

„Sdružení ODS a nezávislých kandidátů To pravé Meziříčí chápe zisk devíti mandátů zejména jako ocenění práce starosty, rady a zastupitelstva v uplynulém období. Děkuje všem zastupitelům, kteří pro město pracovali v minulých čtyřech letech, a gratuluje nově zvoleným zastupitelům," vyjádřil se Radovan Necid a dodal, že jejich sdružení vidí jako hlavní politickou příčinu svého volebního úspěchu v dosažené integraci pravice na místní úrovni. Proto bude i do budoucna vyvíjet snahu o další sjednocování slušných pravicově smýšlejících lidí.

Druzí sociální demokraté mají pět mandátů v zastupitelstvu stejně jako lidovci, kteří skončili jen o dvě procenta hlasů za nimi. Lídr ČSSD Josef Komínek sdělil: „Obhájili jsme stejný počet mandátů v zastupitelstvu města, který jsme měli v minulém období. Náš výsledek tedy nebereme jako neúspěch. Ctíme a podporujeme vítěze."

František Bradáč za KDU-ČSL výsledek jeho strany okomentoval podobně: „Obhájili jsme mandáty, které jsme měli doposud, a to i ve stejném složení lidí. Budeme se snažit v zastupitelstvu odvést poctivou práci. Vítězi voleb ve Velkém Meziříčí jsme poblahopřáli."

Martina Strnadová

Nahoru