Návštěva dětí a mládeže z Evropské unie

8. 10. 2014

DSC00218Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Wellmez, jedna ze služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou poskytující pomoc dětem a mládeži od 12 do 20 let, má v září plné ruce práce.

Snaží se službu co nejblíže představit dětem a mládeži ve Velkém Meziříčí pomocí prezentace o zařízení na druhých stupních základních škol. Ukazuje se, že podpora při řešení nepříznivé životní situace, kterou poskytuje toto zařízení, potřebuje stále více dětí. Proto je nutné pracovat na tom, aby mladí lidé věděli, na koho se obrátit v případě problému, se kterým si neví rady. Dospělým se občas mohou zdát problémy dospívajících jako banalita, ale pro ně jsou tato témata velmi důležitá. Řešení obtížných situací je často cesta, kterou se vydají dál životem.

„V září tohoto roku jsme kromě jiného představili naše zařízení studentům z projektu One of Us, který se zabývá tématem lidská práva, xenofobie a rasismu. Studenti měli možnost si zařízení prohlédnout, zjistit, jak funguje a vyzkoušet si aktivity, které nabízíme naší cílové skupině," uvedla koordinátorka klubových aktivit Zdeňka Střechová, DiS.


Autor tiskové zprávy: Jiří Dvořák, DiS., vedoucí služby

Nahoru