Informace k průjezdu ulicí Nábřeží

6. 10. 2014

NábřežníOd středy 1.10.2014 je uzavřen poslední úsek opravované silnice II/602 , tato uzavírka bude trvat dle harmonogramu prací do 29.10.2014.

Nejkratší trasa, kterou se řidiči snaží využívat, je kolem Kauflandu na ulici Nábřeží a dále na silnici II/360 K Novému nádraží.

 

Zde je z důvodu bezpečnosti a plynulosti provozu zakázán vjezd nákladních automobilů dopravní značkou B4, na výjezdu z ulice Nábřeží na silnici II/360 je osazena značka C3a „Přikázaný směr jízdy vpravo". Tato značka zde není samoúčelně, při odbočování vpravo dává řidič jedoucí po ulici Nábřeží přednost pouze vozidlu přijíždějícímu zleva po hlavní silnici II/360, přičemž se obě vozidla pohybují téměř stejným směrem. Naopak při odbočení vlevo musí dávat řidič přednost vozidlům v obou směrech na hlavní silnici II/360 a ještě protijedoucím vozidlům od Penny. Potom se nelze divit, že namísto 5ti až 6ti vozidel, která by hladce odbočila vpravo projede jedno odbočující vlevo, a někdy pokud je řidič „váhavý střelec" ani to ne. V pátek 3.10.2014, kdy na situaci na místě dohlížela dopravní policie a dbala na respektování přikázaného směru jízdy vpravo, nebyly větší problémy ani v době dopravní špičky, a vozidel jezdilo hodně. Policie přislíbila dohled i v následujících dnech. Otočit se je možné u Penny, kde je již delší dobu zrušen jednosměrný vjezd na parkoviště, je tedy navíc možné opět vyjíždět i vjezdem areálu ZDAR a.s., je také možné pokračovat na ulici Sokolovská , Novosady a Třebíčská a jet tudy, otočit se dá i přes Bezděkov a ulici Poštovní. Je to jistá komplikace a zdržení, ale ne větší než postávání v koloně vozidel snažících se za každou cenu odbočit vlevo. Buďte proto prosím ohleduplní k ostatním řidičům a respektujte stanovené dopravní značení, ulehčíte to svému okolí i sobě.

ing. Jiří Pospíchal

Vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství

Nahoru