Klub v 9 funguje i ve Velkém Meziříčí

2. 10. 2014

P1080616Klub v 9 – centrum služeb pro podporu duševního zdraví poskytuje terénní a ambulantní služby dospělým lidem s duševním onemocněním.

Terénní služba je poskytována na celém okrese Žďáru nad Sázavou a probíhá vždy v přirozeném prostředí uživatelů. Ambulantní službu poskytuje Klub v 9 na pobočkách ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem a už půl roku také ve Velkém Meziříčí.

Od března tohoto roku funguje ve Velkém Meziříčí na Hornoměstské ulici (vedle Billy) pobočka. Každé druhé úterý, vždy v lichý týden, od 9 do 12 hodin, mají lidé s duševním onemocněním možnost využít služby Klubu v 9. „Myslím si, že nově vzniklá pobočka je dobrá příležitost pro lidi, pro které je Žďár nedostupný z jakéhokoliv důvodu. Přála bych si, aby i pobočka ve Velkém Meziříčí byla brzy zaběhnutá jako Klub ve Žďáře, kam mohou uživatelé docházet už 13 let." Uvádí Mgr. Jana Strnadová, sociální pracovnice.

Klub v 9 je zařízením sociální rehabilitace, která podporuje uživatele v osamostatnění a seberealizaci. Pomáhá jim, aby samostatně zvládli vyřídit běžné záležitosti (např. jít na úřad, nakoupit, jít na pracovní pohovor). Díky práci v tvůrčích dílnách si upevní denní režim a zároveň přijdou na jiné myšlenky. Činnosti v Klubu jsou individuální i skupinové a je na každém, do čeho se zapojí. Služby jsou poskytovány zdarma.

Autor tiskové zprávy: Mgr. Eliška Kopecká, sociální pracovnice Klubu v 9

Nahoru