Úplná uzavírka ulice Sokolovská od 16.9.2014

11. 9. 2014

vm sokolov

S ohledem na postup prací na silnici II/602 na ulici Sokolovská bude od úterý 16.9.2014 od 7.00 hod. až do 30.9.2014 uzavřena ulice Sokolovská v úseku od mostu přes řeku Oslavu u pošty až do poloviny světelné křižovatky Sokolovská – K Novému nádraží, bude zde prováděna studená recyklace podkladních vrstev vozovky a pokládka nových asfaltových vrstev.

 

Pro řidiče to znamená následující dopravní omezení :

  1. Obyvatele ulic a uživatele provozoven v uvedeném úseku žádáme, aby si po uvedenou dobu parkovali v místech, odkud budou moci vyjíždět, uzavřeným úsekem to nebude možné.
  2. Nebude možný průjezd ulicí Poštovní tak jako dosud, tato ulice bude v místě křižovatky s ulicí Sokolovská uzavřena pro všechna vozidla.
  3. Nebude již možný jednosměrný průjezd po ulici Nábřeží od pošty k Penny, vjezd od pošty bude uzavřen pro všechna vozidla. Místní obyvatelé budou mít možnost příjezdu ulicí od Penny.
  4. Do sídliště Nad Gymnáziem bude umožněn průjezd ulicí Nad Sv.Josefem obousměrně pro vozidla do 3,5 tuny, vozidla odtud vyjíždějící budou dávat přednost vozidlům na silnici II/602 i II/360 (Sokolovská a K Novému nádraží). Stávající jednosměrný provoz na ulicích Krškova a Kolmá bude zachován.
  5. Do sídliště Nad Gymnáziem bude možný dále obousměrný průjezd po ulici Nad Kunšovcem, stávající dopravní omezení na silnici II/602 Sokolovská u fotbalového stadionu bude do 16.9.2014 odstraněno.
  6. Na základě požadavku složek IZS bude změněn směr jednosměrné komunikace na ulici Bezděkov v úseku nad Domem zdraví, tedy bude možný pouze výjezd ze sídliště směrem k zimnímu stadionu, opačně to dočasně nebude možné, jak již bylo uvedeno v letáku pro II.etapu stavby.
  7. Stávající objízdné trasy po dálnici D1 a po ulicích K Novému nádraží a Třebíčská zůstávají beze změny. Po dobu uzavírky bude těžká nákladní doprava ze směru od Brna na Třebíč směrována na sjezd Velké Meziříčí – západ a odtud ulicí Třebíčskou. S ohledem na šířkové poměry vozovky v křižovatce Sokolovská – K novému nádraží zde bude po dobu úplné uzavírky ve směru od Brna na Třebíč omezení pro vozidla nad 3,5 t s výjimkou autobusů.

Pro ostatní obyvatele to bude dále znamenat:

  1. Zastávka MHD Bezděkov bude přesunuta na ulici Novosady k Domusu, MHD bude po tuto dobu projíždět přes náměstí. S ohledem na prodloužené trasy spojů může docházet k určitým zpožděním autobusů.

S ohledem na výše uvedená dopravní omezení žádáme všechny občany a zejména řidiče o zvýšenou opatrnost při pohybu v okolí stavby. V první dny je možné, že bude docházet k dopravním komplikacím, proto bude o to důležitější vzájemná ohleduplnost všech účastníků silničního provozu.

Nahoru