Centrum pro rodinu Vysočina, o.s. hledá nové zájemce o dobrovolnickou činnost – Pomáhejte jiným, pomáhejte sobě!

27. 8. 2014

P1030248

Jihlavské Centrum pro rodinu Vysočina, o.s. bude v září opět nabírat do svých řad nové zájemce o dobrovolnickou činnost. Dobrovolníkem se může stát každý, kdo je ochotný zadarmo věnovat svůj čas někomu potřebnému. Každý z nás má druhým co nabídnout a každý z nás může být odměněn dobrým pocitem z pomoci jiným.

 

Dobrovolníci se mohou v Centru pro rodinu Vysočina. o.s. zapojit do čtyř různých dobrovolnických programů. Prvním programem je služba Návštěvy, v rámci které dochází dobrovolníci pravidelně k sociálně izolovaným seniorům nebo handicapovaným lidem a dělají jim společnost. Často jde o klienty, jejichž jedinou návštěvou za celý týden jsou právě dobrovolníci, kteří jim zpříjemňují a zpestřují čas povídáním, předčítáním nebo procházkou.

Dalším dobrovolnickým programem je Služba Pohádky. Dobrovolníci zapojení do tohoto programu dochází na dětské oddělení nemocnice Jihlava, kde hrají hospitalizovaným dětem maňáskové pohádky, obchází je po pokojích, povídají si s nimi a hrají hry. Tím malým pacientům usnadňují a zpříjemňují čas trávený v nemocnici.

V programu Kamarád se dobrovolníci věnují dětem, které mají problémy, zpravidla ze sociálně slabších rodin. Pomáhají jim zvládat učivo základní školy, tráví s nimi čas a díky své péči a pozornosti na ně mohou pozitivně působit.

Posledním programem dobrovolnického centra je program Tvoření, ve kterém dobrovolníci pomáhají s přípravou a samotnou realizací jednorázových akcí pro rodiny s dětmi.

Neváhejte a staňte se dobrovolníkem, staňte se pro někoho člověkem k nezaplacení. Odměnou vám bude radost, kterou přinesete jiným i sobě. Časová náročnost dobrovolnické činnosti záleží jen na vás.

Zájemci o dobrovolnickou činnost se sejdou na semináři, kde se s dobrovolnickou činností seznámí blíže. Semináře se uskuteční v Centru pro rodinu Vysočina, o.s. na Chlumově ulici 3 v průběhu září a října. Všechny, které nabídka stát se dobrovolníkem zaujala, srdečně zveme k návštěvě semináře!

Více informací:

Daniela Dokulilová, dobrovolnické centrum Centra pro rodinu Vysočina, o.s., 731 604 235

www.centrumrodin.cz, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Nahoru