Klub v 9 na Divokém západě

27. 8. 2014

FSCN0553Klub v 9 – centrum služeb pro podporu duševního zdraví, zařízení Oblastní charity Žďár nad Sázavou, se na 24 hodin změnil v Divoký západ.

Uživatelé této služby se vrátili v čase do dob, kdy kolty visely kovbojům proklatě nízko, po prériích se proháněli indiáni a v každém slušném salonu byla k dostání ohnivá voda. Atmosféru těchto časů mohli zakusit v rámci tradičního programu ,,24 hodin v akci", kterou Klub v 9 každoročně pořádá a která tentokrát proběhla od 20.8. do 21.8.2014.

Celý den se nesl ve westernovém duchu. Uživatelé i pracovníci se oslovovali stylovými jmény jako šerif Joe Pedro, Tequila Joe či Dag Badman a věnovali se soutěžím inspirovaným právě Divokým západem. Mezi úkoly patřil hod lasem na cíl, hod podkovou, westernový kvíz, zvládnutí trasy v alkoholových brýlích nebo vymýšlení slovních spojení jako „když bičem mrská".

Během dne Klubáci stihli i návštěvu Starého dvora ve Žďáře nad Sázavou, kde si užili zajímavou prohlídku stájí a vše zakončili podvečerním opékáním špekáčků. Následující ráno po společné snídani proběhlo oblíbené vyhodnocování disciplín a rozdání odměn. Závěrečným úkolem pro všechny bylo společné vaření guláše. ,,Byla to nejpovedenější čtyřiadvacítka, kterou jsem zažila," shrnula dojmy z akce jedna z uživatelek Klubu v 9.

Autorka tiskové zprávy: Mgr. Jana Strnadová, sociální pracovnice Klubu v 9

Nahoru