Zahradně terapeutický areál v Balinách se otevírá veřejnosti

25. 8. 2014

areal Baliny 01

V sobotu 30. srpna od 10 do 16 hodin se poprvé otevřou široké veřejnosti brány nově vybudovaného areálu Chaloupek v Balinách u Velkého Meziříčí. Díky projektu podpořeného z programu "Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007-2013" byla zrekonstruována část bývalého statku a založena ojedinělá zážitková zahrada pro děti, dospělé, seniory a osoby se specifickými potřebami. Zahrada zapojuje všechny smysly, slouží k odpočinku, hře i zahradničení, je bezbariérová a umožňuje pohyb lidem s různým typem zdravotního postižení. Kromě volné prohlídky areálu, je pro rodiny s dětmi po celou dobu připraven bohatý program v zahradě. V 11.30 a ve 14.00 hodin proběhne pohádka pro děti i dospělé Jak se přivolává Slunce v podání Svatavy Drlíčkové a od 15.30 zahraje Houslová muzika Bítešan.
Záštitu nad celou akcí převzal Ing. Bc. Martina Hyský, radní Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje a územního plánování.
Součástí dne je doprovodná výstava  „Hravě to zvládneme s handicapem" se simulací zdravotního postižení. Vstup je zdarma, v areálu můžete zakoupit občerstvení – nápoje i grilované speciality.

Tisková zpráva - Chaloupky o.p.s.

Nahoru