Vladimír Makovský devadesátiletý

4. 8. 2014

makovsky90 008 (2)V pátek 1. srpna 2014 oslavil devadesáté narozeniny vlastivědný badatel, genealog, zakladatel a čestný člen Vlastivědné a genealogické společnosti,

čestný člen brněnské Moravské genealogické a heraldické společnosti, laureát Skleněné medaile Kraje Vysočina, autor třiceti publikací a desítek článků, v dřívější době ochránce přírody a vynikající kronikář města pan Vladimír Makovský.

Ač se právě nachází v nemocnici sv. Zdislavy, neztrácí svoji pověstnou vitalitu. K významnému životnímu jubileu mu přišli blahopřát představitelé Města Velké Meziříčí starosta Radovan Necid, místostarosta Josef Komínek, radní Jiří Michlíček a vedoucí správního odboru MÚ Josef Švec.S gratulací se připojila i předsedkyně Vlastivědné a genealogické společnosti Helena Švecová.

S oslavencem strávili v srdečném rozhovoru příjemné chvíle. Vladimír Makovský zavzpomínal na svoje životní osudy, které byly pro dnešní generaci už téměř nepředstavitelné, ale díky svojí houževnatosti a vytrvalosti vše překonal. Do dalších let přejeme dobré zdraví, neutuchající elán a hodně pěkných chvil strávených nad vším, co ho těší a zajímá.

sve

                                                                                                                                            

makovsky90 106

Nahoru