Truck show pro Nesu

1. 7. 2014

2014-06-28 073V sobotu 28. června 2014 pořádala firma Dvořák – Trucks, s.r.o. již 5. ročník Truckshow Šeborov.

Výtěžek z dobrovolného vstupného byl věnován Dennímu stacionáři Nesa, jehož zřizovatelem je Oblastní charita Žďár nad Sázavou. Jelikož se uživatelé stacionáře již v minulých letech přesvědčili, že jde o akci vydařenou, vydali se tam i letos prožít zajímavé odpoledne.

Akci zahájila spanilá, 44 km dlouhá, jízda trucků. Zvláště pro mužskou část výpravy bylo zážitkem sledovat hromadnou jízdu naleštěných velikánů. Všichni pak na obloze jistili pohledem lety ultralehkých letadel a obdivovali odvahu účastníků vyhlídkových letů vrtulníkem. Na zemi přítomní shlédli ukázku bleskurychlé překládky dřevěných klád. Zážitkem pro všechny bylo pozorovat majitele modelů trucků, jak bravurně ovládají dálkové ovladače svých poněkud menších „velikánů silnic," které velmi rychle reagují na jejich povely. Majitelé krásných trucků soutěžili také v jízdě zručnosti, tahání kamionu na laně či koulení pneumatik. Po celou dobu uživatelé stacionáře fandili a užívali si příjemnou atmosféru dne.

Pokud někomu vyhládlo, chutné občerstvení bylo zajištěno. A protože i uživatelé chtěli předvést svoje dovednosti, prodávali na akci výrobky z dílen stacionáře. Návštěvníci si tak mohli zakoupit výrobky z keramiky a dřeva, malované hedvábí, ručně vyráběná mýdla, svíčky a šperky. A jak akci hodnotí sami uživatelé? „No, byla to teda jízda. Nic lepšího jsem ještě neviděl." Pracovnice stacionáře Jana Brabcová dodává: „Je to opravdu moc pěkná akce. Bylo pro všechny velkým zážitkem sledovat tahače při jejich spanilé jízdě." Velké poděkování patří všem návštěvníkům této akce, kteří darovali stacionáři Nesa na dobrovolném vstupném celkem 17 618 Kč.

Autor tiskové zprávy: Bc. Marcela Jůdová, sociální pracovnice denního stacionáře Nesa

Nahoru