Meziříčský zámek se přenese do doby kardinála Richelieua

30. 5. 2014

tri-musketyri-plakat-905x1280

V rámci Festivalu muzejních nocí se tentokrát mohou návštěvníci těšit na divadelní představení Tři mušketýři v podání ochotnického souboru Špatně namíchaný bublifuk.V sobotu 31. května jsou připravena hned dvě večerní představení, a to v osmnáct hodin a o půl desáté.

Tři mušketýry jsem zvolil proto, že je to příběh, který bude pořád aktuální a nebude stárnout. Svět je, byl a bude plný intrik, lží, nenávisti a ‚zlounů‘, ale i poctivosti, lásky a dobrých lidí,“ vysvětlil vedoucí souboru Josef Marek a dodal, že dalším důvodem pro výběr hry byla i určitá výzva tento složitý příběh sehrát v divadle.

Celá inscenace se bude odehrávat ve venkovních prostorách. Během dvě a půl hodiny trvajícího představení diváci ovšem nesetrvají pouze na jednom místě, ale v průběhu děje se budou přesouvat po areálu zámku. Diváci se mohou těšit na zhruba tři desítky účinkujících.

Část kostýmů mají divadelníci zapůjčenou z Národního divadla v Brně a z jihlavského Horáckého divadla, část byla ušita přímo na míru nebo zapůjčena od soukromých sběratelů.

Muzeum se divadelním představením zapojí do jubilejního desátého ročníku Festivalu muzejních nocí, kterého se účastní 421 institucí ze 137 měst napříč celou republikou.

Dospělí zaplatí stokorunové vstupné, děti od šesti do patnácti let polovinu a děti do šesti let půjdou zdarma. Lístky je možné zamluvit telefonicky na čísle 566 522 206 nebo osobně v pokladně muzea.

V následujících třech měsících jsou naplánovány reprízy, ta nejbližší se uskuteční v sobotu 7. června od devatenácti hodin.

3mthumb 3mu

Tři mušketýři - Pozvánka na YouTube

Nahoru