Zájemci žádali o dotace na podporu tradic a uspěli

17. 4. 2014

mas)

Místní akční skupina (MAS) Most Vysočiny, o. p. s., vyhlásila začátkem března letošního roku tréninkovou výzvu k předkládání žádostí o dotaci na realizaci projektu spolupráce v rámci Programu rozvoje venkova ČR, opatření III. 4. 1. Získávání dovedností, animace a provádění.

Cílem výzvy bylo na území působnosti MAS MOST Vysočiny o. p. s.,

- podpořit akce zaměřené na posílení a udržení regionálních tradic

- informovat veřejnost o činnosti MAS Most Vysočiny

- propagovat a oživit činnost MAS

Informační schůzka pro žadatele o dotaci se konala v třetím březnovém týdnu. Poté měli zájemci odevzdat svoje žádosti do 24. března do 14 hodin. Maximální výše podpory pro jednoho žadatele činila 10 tisíc korun, přičemž část nákladů – min.10 % – musí uhradit ze svého. Pořádanou akci musí uspořádat nejpozději do 12. května letošního roku včetně.

„Zalepených obálek se žádostmi jsme dostali celkem šest, alokace prostředků na dotace je 50 tisíc," upřesnila Diana Kutnerová, koordinátorka projektu.

Projekty byly podrobeny administrativní kontrole, poté hodnocení Výběrovou komisí MAS, závěrečný verdikt vynesl Programový výbor MAS ve složení: František Němec – předseda, členové: Ing. Alena Vodová, Ing. Alois Koukola, CSc, Jiří Mrázek.

Podpořeno bylo 5 žádostí celkem 42 800 Kč. Nejvyšší částku 10 tisíc korun získala Základní škola Heřmanov na Velikonoční tvoření, po 9.900 Kč dostaly Obec Ořechov na Pálení čarodějnic a Spolek rodičů a přátel dětí z Dětského střediska Březejc na akci Vše o Filipojakubské noci, spolku Srdce Horácka bylo přiděleno 8 tisíc na kulturně-vzdělávací pořad O Moravském Horácku, který se bude konat 4. 5. Od 14 hodin v luteránském gymnáziu, a na tradiční dětský karneval dostala Obec Březské pět tisíc korun.

Iva Horká

Nahoru