Hledáte práci? Navštivte Centrum zaměstnanosti!

25. 3. 2014

logo CZ barevně

Bezplatné poradenské služby v oblasti hledání práce využilo od zahájení činnosti v listopadu 2013 již 229 klientů z řad široké veřejnosti. Uchazeči a zájemci o zaměstnání, rodiče vracející se na trh práce a dlouhodobě nezaměstnaní nejčastěji uvítali rady týkající se hledání zaměstnání, sestavení životopisu a motivačního dopisu a přípravy na přijímací pohovor. Klienti jsou také zařazeni do interní databáze Centra zaměstnanosti a dostávají informace o volných pracovních pozicích na základě spolupráce Centra s významnými zaměstnavateli v celém Mikroregionu Velkomeziříčsko-Bítešsko. Díky tomuto kontaktu mají přehled a také znají požadavky jednotlivých firem na své potenciální budoucí pracovníky.

Kromě individuálních konzultací nabízí Centrum zaměstnanosti i semináře pro veřejnost na různá témata, např. Jak uspět u pracovního pohovoru, Jak hledat pracovní místa na internetu, Jak číst v nabídkách práce. Díky zpětné vazbě od zaměstnavatelů mají konzultantky povědomí o situaci na trhu práce a o možnostech uplatnění různých oborů do budoucna a tyto informace se snaží předávat dál pomocí semináře Správná volba povolání, určeným především pro žáky základních škol.

Všechny služby Centra jsou zdarma a probíhají v budově Městského úřadu, (Česká spořitelna), Náměstí 14/16, 3. patro, dveře č. 302. Informace o konání seminářů jsou zveřejnovány na webu města - v sekci Praktické informace – Centrum zaměstnanosti,

v týdeníku Velkomeziříčsko, na stránkách ObchodyVM.cz, na Úřadu práce, a v nástěnné vitríně v hlavní budově radnice, Radnická 29/1.

Konzultantky projektu jsou vám k dispozici vždy v pondělí a středu od 8 do 17 hodin, v úterý, čtvrtek a pátek od 8 do 13 hodin. Využijte při hledání zaměstnání všechny své možnosti!

Petra Sotolářová

Nahoru