Zlatá jeřabina - Cena Kraje Vysočina za kulturní počin roku 2013

21. 1. 2014

zlata jerabina

Od 10. ledna do 7. února 2014 můžete zasílat své nominace do ankety Zlatá jeřabina – Cena Kraje Vysočina za kulturní počin roku 2013.

Jedná se o 10. ročník veřejné ankety, která je opět rozdělena do dvou tradičních kategorií:

  1. Kulturní aktivita
  2. Péče o kulturní dědictví

Ve fázi nominací může zaslat každý svůj návrh na oblíbenou kulturní akci nebo příkladnou obnovu či oživení památky. Jedinou podmínkou je, aby se daný počin uskutečnil v roce 2013 na území Kraje Vysočina.

Nominovat lze:

  • v oblasti kulturních aktivit např. zajímavé koncerty, festivaly, divadelní a hudební přehlídky, ediční počiny, muzejní expozice nebo výstavy realizované v roce 2013,
  • v oblasti péče o kulturní dědictví je třeba, aby se obnova památky též uskutečnila v loňském roce a na území Kraje Vysočina.

Nominace je možné zasílat:

  • elektronicky prostřednictvím nominačního formuláře,
  • na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo
  • písemně na adresu Krajský úřad Kraje Vysočina, odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, Žižkova 57, 587 33 Jihlava s označením "Zlatá jeřabina 2013".

Z došlých nominací bude následně odbornou pracovní skupinou vybráno 30 počinů do kategorie Kulturní aktivita a 30 do kategorie Péče o kulturní dědictví.

Samotné veřejné hlasování bude probíhat od 10. března do 16. dubna 2014 do 12 hodin, a to elektronicky na internetových stránkách Kraje Vysočina v sekci kultura, památky a cestovní ruch, nebo prostřednictvím originálních písemných hlasovacích lístků uveřejněných v novinách Kraj Vysočina. Vyhodnocení ankety proběhne na základě veřejného hlasování a první tři místa v každé kategorii obdrží Cenu Kraje Vysočina za kulturní počin roku 2013 - Zlatá jeřabina. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v květnu 2014.

ZJ 2013

Nahoru