Tři králové dnes vyrazili naposledy

15. 1. 2014

ReciceTříkrálová sbírka letošního roku dnešním dnem končí.

Všech 436 kasiček, které byly postupně předány všem sedmdesáti asistentům celého okresu Žďár nad Sázavou, je postupně rozpečeťováno a za dohledu představitelů jednotlivých měst a obcí jsou výtěžky předávány na centrální účet Charity Česká republika, kde budou následně rozděleny dle variabilních symbolů příslušným charitám. Celková částka výtěžku, kterou vykoledovalo 1 600 králů na území působení žďárské Charity, není proto ještě dosud známa. Její aktuální stav je však možné sledovat v záhlaví webu Oblastní charity Žďár nad Sázavou www.zdar.charita.cz


„Lidé, kteří se během uplynulých čtrnácti dnů nesetkali s koledníky, a neměli tak možnost podpořit dobrou věc, mohou finanční obnos vložit na účet Oblastní charity Žďár nad Sázavou, který má následující číselnou kombinaci 66008822/0800. Důležité je také vyplnit variabilní symbol 777 a symbol specifický 6800 proto, aby částka směřovala právě na podporu žďárské oblasti," vysvětluje jedna z koordinátorek Tříkrálové sbírky Veronika Dobrovolná.

O víkendu se uskutečnil již osmý ročník Tříkrálového koncertu v Novém Městě na Moravě. Koledníkům i dárcům zpříjemnila nedělní odpoledne dvě hudební uskupení, a to žďárský komorní soubor C-VOX a Orchestr Něhoslava Kyjovského z Bystřice nad Pernštejnem. Pěkný kulturní zážitek byl zpestřen předáváním pomyslného královského žezla stávající koordinátorkou sbírky Michaelou Kuchtovou nové koordinátorce Veronice Dobrovolné.

V roce 2014 by výtěžek Tříkrálové sbírky v Oblastní charitě Žďár nad Sázavou mohl podpořit tyto projekty:

  • Osobní asistence
  • Sociálně aktivizační služby
  • Mezinárodní pomoc
  • Krizový fond
  • Charitní ošetřovatelskou službu
  • Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež
  • Denní stacionář v Bystřici nad Pernštejnem
  • Dobrovolnické centrum Kambala

O konkrétní výši podpory projektů se bude rozhodovat během roku podle finanční situace a potřebnosti.

Lenka Šustrová


Tisková zpráva ze dne 14.1. 2014

IMG 9038

Nahoru