Hledá se Skutek roku 2013

9. 1. 2014

Skutek rokuKraj Vysočina i letos vyhlásil další ročník soutěže Skutek roku.

„Nominovat je opět možné výjimečné dobrovolné skutky jednotlivců i projekty právnických osob, které v letošním roce výrazným způsobem přispěly k rozvoji Vysočiny a celého neziskového sektoru," upřesnil Martin Hyský, radní pro oblast regionálního rozvoje. Příjem nominací vždy v pěti oblastech odstartoval 1. ledna 2014 a potrvá až do 15. února 2014.

Nominovat bude možné elektronicky nebo prostřednictvím formuláře umístěného na webových stránkách www.kr-vysocina.cz/skutekroku. „Skutky fyzických osob lze nominovat v oblastech sociálně-zdravotní, kultura a umění, životní prostředí, volný čas dětí a mládeže, poradenství, vzdělávání a osvěta. Projekty právnických osob lze nominovat v sociální oblasti, ekonomické oblasti, oblasti sídel, staveb a bydlení, oblasti životního prostředí a v oblasti vzdělávání," doplnila Iveta Fryšová z krajského odboru regionálního rozvoje.

Vítězné regionální projekty organizací postoupí společně s nejlepšími projekty loňského roku opět do přeshraničního kola soutěže, kde budou srovnávány s projekty spolkové země Dolní Rakousko. Před dvěma lety si tuto cenu odneslo osm aktivit z Vysočiny ze 14 hodnocených, a to například Dřevořezání v Třešti nebo projekt Zapojování veřejnosti do rozvoje obce Křižánky.

Soutěž Skutek roku se koná v rámci projektu Angažovanci - Zvýšení kvality místní Agendy 21 prostřednictvím zapojení aktivních občanů do rozvoje regionu.

pdfPřihláška

Nahoru