Podzimní dny s Wellmezem

16. 10. 2013

2013-10-11 10.22.50

Wellmez – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, spadající pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, si na podzimní dny stanovilo velmi důležitý cíl spočívající v informování a nabídnutí služeb co nejvíce osobám spadajících do cílové skupiny zařízení.

„Tento úkol jsme realizovali za pomoci krátkých, asi pětiminutových prezentací na velkomeziříčských základních školách pro všechny třídy druhého stupně. Služba byla současně prezentována i na místních internátech," upřesňuje Zdenka Střechová, DiS., sociální pracovnice Wellmezu.

Dále se pracovníci Wellmezu připojili k Centru prevence Oblastní charity Žďár nad Sázavou a pomohli s organizací adaptačních kurzů určených pro žáky škol z Velkého Meziříčí.

Zařízení také v rámci Týdne sociálních služeb také uspořádalo ve středu 9. 10. od 9:00 do 13:00 hod. Den otevřených dveří. Návštěvy využil pracovník městského úřadu, dále žáci Základní a praktické školy společně s ředitelem a vyučující, několik rodičů a dalších osob, které měly zájem prohlédnout si prostory zařízení a dozvědět se informace o samotném provozu.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Wellmez funguje již od roku 2011. Poskytuje pomoc a podporu dospívajícím ve Velkém Meziříčí, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci nebo jsou jí ohroženi a přispívá ke zlepšení kvality jejich života. Cílovou skupinou zařízení jsou děti a mládež ve věku od dvanácti do dvaceti. Momentálně se na financování služby podílí Ministerstvo práce a sociálních věcí, Kraj Vysočina a město Velké Meziříčí.

Autor tiskové zprávy: Jiří Dvořák, DiS., vedoucí NZDM Wellmez

Nahoru